string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Buijs: ‘Ongelofelijk groot compliment voor het geloof’.

Zondag 02 december 2018 om 19:56

Trainer Danny Buijs van FC Groningen sprak zondagavond van een ‘moeilijke wedstrijd’, die gewonnen moest worden om aansluiting te houden met de middengroep in de Eredivisie. Zijn collega Mitchell van der Gaag van NAC Breda had het over een ‘nederlaag die hard aan komt’.

Buijs (FC Groningen): “We zijn natuurlijk ontzettend blij dat we deze wedstrijd hebben gewonnen. Het was een moeilijke wedstrijd tegen een lastig te bespelen ploeg met vijf man ‘achterop’. Met de uitbraken van Korte en Rosheuvel zat ik wel met de billen dichtgeknepen langs de lijn bij diverse omschakelmomenten.”

“Na de 1-0 hielpen de NAC terug in de wedstrijd en ook de 1-2 gaven we te makkelijk weg. Complimenten voor onze hele jonge ploeg en 5-2 was uiteindelijk misschien iets teveel van het goede. Maar een ongelofelijk groot compliment voor de jongens dat ze er in bleven geloven. Het is een mooie dag geworden en het is extra mooi om die naar de Helden van Weleer te lopen met een overwinning op zak.”

Van der Gaag (NAC): “We wisten van tevoren hoe belangrijk deze wedstrijd was om aan te haken. Na zes minuten kregen we al een overigens geweldige goal tegen. We kwamen terug in de wedstrijd, die vrij open was. Groningen had balbezit en wij profiteerden van de ruimte. De tweede helft had hetzelfde beeld en daarin kwamen wij wat gelukkig op 1-2.”

“Je zag dat het onze ploeg een enorme ‘boost’ gaf, maar binnen anderhalve minuut was dat gevoel alweer helemaal weg. Het is een geweldige knal om na 90 minuten met 5-2 eraf te moeten. We hebben dit seizoen al veel meegemaakt, maar dit komt er nu nog eens bij. En deze nederlaag komt heel hard aan.”

181202EOC2126g

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht naar zondagmiddag vanwege bekerduel

5 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

5 dagen geleden

Druk programma op Corpus zaterdag, onder-21 thuis tegen Feyenoord