string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Buijs moet duel met Feyenoord vanaf de tribune bekijken.

Vrijdag 04 maart 2022 om 12:45

FC Groningen speelt zaterdagavond om 21.00 uur de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Hoofdtrainer Danny Buijs moet het competitieduel in de Rotterdamse Kuip noodgedwongen vanaf de tribune bekijken vanwege een schorsing. Eerste assistent Adrie Poldervaart zal op de wedstrijddag de honneurs waarnemen als hoofdcoach. Twijfelgevallen bij de Trots van het Noorden zijn Michael de Leeuw en Daniël van Kaam. Jan Hoekstra komt dit seizoen niet meer in actie. De keeper moet geopereerd worden.

Danny Buijs baalt ervan dat hij niet langs de lijn mag staan tegen Feyenoord. “Heel vervelend. Het was niet slim van me om een gele kaart te krijgen. Ik moet uit dit soort situaties wegblijven en ervan leren. Maar goed, in het traject in aanloop naar de wedstrijd verandert er niet veel. Alleen op zaterdag mag ik niet bij de ploeg zijn. We hebben echter een zeer capabele staf, die dit prima kan opvangen.”
 
Toekomst
Buijs gaat een plekkie zoeken op de tribune, waar hij als jongetje ook zat als supporter bij zijn jeugdliefde. “Het gaat me een nieuwe ervaring geven. Een situatie die je liever niet hebt, maar ook wel interessant is. Misschien is het wel de toekomst dat coaches hoger op de tribune gaan zitten om een beter overzicht te hebben. Ik vraag mezelf wel vaker af hoe het voetbal er over vijf of tien jaar uitziet.”
 
“Er zijn de laatste jaren natuurlijk heel wat ontwikkelingen geweest in het voetbal en wellicht wordt dit er ook één van. Via communicatiemiddelen sta je in dat geval in contact met een fieldcoach, die de aanwijzingen kan doorgeven aan de spelers.. Zaterdag zal er geen contact zijn met de stafleden onder de wedstrijd, want dat is niet toegestaan bij een schorsing.”
 
Voorbeschouwing
Bekijk de volledige voorbeschouwing met Danny Buijs op het Eredivisieduel met Feyenoord. De competitiewedstrijd in speelronde 25 van de Eredivisie staat zaterdagavond vanaf 21.00 uur onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’