string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Buijs: ‘Ik hoop dat we snel weer in vollere stadions kunnen spelen’.

Vrijdag 04 februari 2022 om 13:00

FC Groningen hervat komende zondag (6 februari) de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Het duel in speelronde 21 wordt om 14.30 uur afgetrapt en voor het eerst in lange tijd is een deel van de supporters en sponsors welkom in het stadion. Trainer Danny Buijs kijkt met een goed gevoel vooruit op het duel met de ploeg uit Deventer, al hoopt de hoofdtrainer net als iedereen binnen FC Groningen dat de stadions zo snel mogelijk weer vol mogen.

Het goede gevoel van trainer Buijs zit in meerdere factoren. De laatste wedstrijd in de Eredivisie werd met ruime cijfers (3-1) gewonnen op bezoek bij Vitesse. Ten tweede ziet Buijs steeds meer spelers terugkeren op het trainingsveld. “We hebben iedereen op het trainingsveld, al is nog niet iedereen top wedstrijdfit,” aldus de trainer. “Maar de laatste periode trainen we wel met alle jongens op het veld, dat is enorm positief. Daardoor zie je dat de kwaliteit in de training omhoog gaat en dat zorgt ervoor dat jongens zich beter kunnen ontwikkelen.”

Zoals bekend is een deel van de supporters en sponsors weer aanwezig in Euroborg. Buijs baalt net als iedereen binnen FC Groningen dat slechts 1/3 van de capaciteit van het stadion mag worden benut. “Het zorgt voor verdeeldheid in je achterland terwijl de supporters zo massaal achter de club zijn blijven staan. Net als iedereen hoop ik dat we heel snel weer in vollere stadions kunnen spelen. Een derde is wel heel beperkend. Maar ik hoop wel dat die 1/3 er is, want we kunnen de steun enorm goed gebruiken.”

Het duel met Go Ahead Eagles wordt aanstaande zondag om 14.30 uur afgetrapt en staat onder leiding van scheidsrechter Alex Bos. Bekijk de volledige voorbeschouwing met hoofdtrainer Danny Buijs via onderstaande videoplayer.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 weken geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Christian Braam