string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Buijs: ‘Het begint met geloof’.

Dinsdag 24 september 2019 om 16:20

FC Groningen speelt morgenavond (woensdag 25 september) om 18.30 uur in Eindhoven de inhaalwedstrijd uit de vierde speelronde van de Eredivisie tegen PSV. Het is de confrontatie tussen de huidige nummers 2 en 12 van de ranglijst. FC Groningen pakte afgelopen weekend de eerste thuiszege van dit seizoen. PSV is inmiddels 51 competitiewedstrijden op rij ongeslagen in eigen huis.

Trainer Danny Buijs kan in de aanloop naar PSV-FC Groningen beschikken over dezelfde selectie als afgelopen zaterdag in de gewonnen thuiswedstrijd (2-0) tegen PEC Zwolle. In het Hitachi Capital Mobility Stadion haakte Kaj Sierhuis in de warming-up af met lichamelijke klachten. Vraagtekens over zijn inzetbaarheid voor het duel met PEC waren voor trainer Danny Buijs vrijdag al reden om Romano Postema aan de wedstrijdselectie toe te voegen. Ook woensdagavond in Eindhoven is Postema erbij. Naast Sierhuis zijn er nog vier spelers niet van de partij: Samir Memisevic, Michael Breij, Gabriel Gudmundsson en Nicklas Strunck.

Resultaat
Na de zege op PEC Zwolle staan voor FC Groningen twee topduels binnen vier dagen op de rol. Woensdagavond is de Trots van het Noorden te gast in Eindhoven en zaterdagavond gaat Groningen op bezoek bij koploper Ajax. “Het wordt interessant om te zien hoe we overeind blijven tegen deze topclubs,” aldus Buijs. “We weten dat we meer zullen moeten verdedigen dan afgelopen zaterdag. We gaan woensdag naar Eindhoven om een resultaat te halen. Het begint met geloof en vervolgens gaat het om uitvoering.”

Volgens Buijs is tegenstander PSV met name in de omschakeling levensgevaarlijk en dus zal FC Groningen volgens hem ervoor moeten zorgen dat het in de duels kan komen, druk op de bal houdt en ballen verovert. “PSV heeft grote kwaliteiten voorop met hun vier aanvallers. Vorig seizoen liepen we teveel achteruit in Eindhoven, maar herpakten we ons en kon het in de tweede helft nog weer alle kanten op. Ze hebben creativiteit, snelheid, scorend vermogen en fysieke kracht in de aanvalslinie. We zullen daarvoor beducht moeten zijn en zorgvuldig met ons eigen balbezit moeten omgaan.”

Topclub
De wedstrijd wordt woensdagavond een weerzien met Ritsu Doan. “We hebben elkaar de afgelopen periode niet meer gesproken,” vertelt Buijs. “Maar Ko Itakura en Samir Memisevic hebben nog geregeld contact met hem. Na de transfer is alles snel gegaan, er was zelfs nog geen ruimte voor een officieel afscheid, omdat hij een dag na de transfer meteen moest trainen en vervolgens voor tien dagen naar Japan ging. Ritsu heeft zijn eerste minuten voor PSV gespeeld en een goed debuut gemaakt. Bij een topclub spelen is toch weer totaal anders. Hij krijgt de gelegenheid om in de luwte te wennen, maar zal dit seizoen zeker nog voldoende minuten gaan maken gezien het grote aantal wedstrijden dat PSV en Japan nog spelen.”

JW2019092119069

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Sven Bouland wint titel ‘Strijder van het Jaar’

7 dagen geleden

Fit met FC Groningen: Een succesvol programma voor werkgevers

2 weken geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding