string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Buijs: ‘Groep raakt steeds completer’.

Vrijdag 19 maart 2021 om 13:36

FC Groningen speelt morgenavond – zaterdag 20 maart – in de 27ste speelronde van de Eredivisie de uitwedstrijd op bezoek bij RKC Waalwijk. Het duel in Waalwijk wordt om 21.00 afgetrapt. Veel spelers zijn op de weg terug van blessures, zag ook trainer Danny Buijs in de afgelopen trainingsweek. 

“De groep raakt steeds completer, we hebben nog niet iedereen in de groepstrainingen, maar een aantal jongens is wel weer deels aangesloten.” De FC-trainer kan morgen in ieder geval nog niet beschikken over topscorer Jørgen Strand Larsen, Ramon Pascal Lundqvist, die vorige week geblesseerd uitviel, en Arjen Robben. Ook verwacht Buijs dat Azor Matusiwa nog niet tot de wedstrijdselectie behoort. “Ik ga er vanuit dat Mike te Wierik er wel weer bij is. Over de inzetbaarheid van Gabriel Gudmundsson moeten we na de laatste training vanmiddag een knoop doorhakken.”
 
RKC Waalwijk is de huidige nummer 14 van de ranglijst en heeft 23 punten verzameld, twintig minder dan FC Groningen. Hoewel het puntenverschil aanzienlijk is, blijft Buijs waakzaam voor de kwaliteiten van de ploeg van collega-trainer Fred Grim. “Het is een ploeg die absoluut wil en durft te voetballen en in momenten zeer goed kan.”

Van de 21 voorgaande ontmoetingen tussen beide clubs in Brabant won de FC er slechts vier. De laatste drie keer stond er telkens na negentig minuten een 1-1 op het scorebord. Een traditioneel lastige wedstrijd voor de FC, weet ook Buijs zich te herinneren “Die paar keer dat ik daar als speler heb gespeeld met FC Groningen waren niet zo positief. Laten we er morgen alles aan doen om een positieve herinnering neer te zetten met goed spel en hopelijk een mooie overwinning.”
 
Het duel wordt morgenavond om 21.00 uur afgetrapt en staat onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf. Bekijk de volledige voorbeschouwing van trainer Danny Buijs via onderstaande video. 

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen