string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Buijs: ‘Goede start geeft meteen een lekker gevoel’.

Vrijdag 18 januari 2019 om 15:50

Trainer Danny Buijs van FC Groningen staat morgen, zaterdag 19 januari, met zijn groep voor de eerste officiële wedstrijd van het kalenderjaar 2019. Tegenstander in het Hitachi Capital Mobility Stadion is Heracles Almelo. Om 20.45 uur zullen volgens Buijs ‘wel een paar nieuwelingen aan de aftrap staan’.

In de afgelopen transferperiode vonden er diverse mutaties plaats binnen de eerste selectie van FC Groningen. Zo vertrokken Uriel Antuna en Mateo Cassierra en werd Tim Freriks weer vast onderdeel van de selectie van Jong FC Groningen. Van de nieuwelingen Iliass Bel Hassani, Thomas Bruns, Kaj Sierhuis, Mo El Hankouri, Paul Gladon en Ko Itakura is de laatstgenoemde nog niet speelgerechtigd. “Verder ontbreekt Ritsu Doan in de wedstrijdselectie vanwege zijn deelname aan de Azië Cup,” vertelde Buijs op het wekelijkse perspraatje. “Daarnaast zijn Jannik Pohl en Ahmad Mendes Moreira door blessures niet inzetbaar.”

Automatismen
Buijs constateerde bij bestudering van zijn deels nieuwe selectie: “We hebben nu inderdaad meer ervaring in de selectie en de komende weken moet blijken wat de inbreng van de nieuwelingen is. In de oefenwedstrijden in Duitsland hebben we goede dingen en minder goede dingen gezien. De automatismen moeten er nog in groeien en de wedstrijdfitheid moet nog verder worden opgevoerd. Heel veel tijd hebben we daarvoor overigens niet. Waar we de afgelopen zes maanden de helft van de competitie hebben afgewerkt, staan we over ruim drie maanden al bijna aan het einde van de rit en op 33 wedstrijden.”

Tegenstander Heracles Almelo heeft in de winterstop tot dusver maar zeer beperkte wijzigingen ondergaan. Spits Vincent Vermeij vertrok naar FC Den Bosch. “Ze hebben een jongen (Mats Knoester – red.) van Feyenoord gehaald. Verder hebben ze een uitstekende eerste seizoenshelft gedraaid. Grotendeels hebben ze het zelf afgedwongen en in twee of drie wedstrijden zat het ze mee. Daarnaast hebben ze met Peterson en Kuwas kwaliteit voorop in een goed voetballende ploeg.”

Aanlooptijd
Buijs hoopt voor zijn ploeg na een voorbereiding van twee weken op een goede herstart van de competitie. “Voor deze wedstrijd is de aanlooptijd natuurlijk een stuk langer. We werken al vier weken naar deze wedstrijd toe. Normaal gesproken is dat vijf dagen of een week. Ik denk dat wij in deze wedstrijd ondanks de stand op de ranglijst als favoriet worden gezien. De kans is groot dat er wel een paar nieuwelingen aan de aftrap staan. We beschikken over meer balans in een bredere selectie en hopen op een goede start. Dat geeft meteen een lekker gevoel. Het is in ieder geval een mooi meetmoment om te zien waar we staan.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

1 week geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

4 weken geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen