string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Buijs: ‘Aan de bal ons niveau halen’.

Donderdag 03 oktober 2019 om 15:49

Trainer Danny Buijs blikte donderdagmiddag na afloop van de afsluitende training vooruit op de thuiswedstrijd van FC Groningen tegen RKC Waalwijk. Het duel in het Hitachi Capital Mobility Stadion begint morgenavond (vrijdag 4 oktober) om 20.00 uur. “Dit zijn de thuiswedstrijden die we moeten winnen,” aldus de FC-coach.

In de aanloop naar het duel in de negende speelronde van de Eredivisie heeft de hoofdtrainer veel keuze binnen zijn spelersselectie. Django Warmerdam is geschorst en daarnaast is alleen Michael Breij niet inzetbaar. Samir Memisevic en Kaj Sierhuis zijn terug bij de wedstrijdselectie. Als vervanger van de geschorste Warmerdam zal Buijs vermoedelijk een keuze maken tussen Mo El Hankouri en Gabriel Gudmundsson.

Over de ruime keuze in zijn selectie zegt de hoofdtrainer van de Trots van het Noorden: “Het is een grote groep en reken maar dat tien van de twaalf spelers die vrijdagavond op de bank zitten, eigenlijk vinden dat ze in de basis hadden moeten staan. Voor de vier meest aanvallende posities hebben we tien of elf spelers tot onze beschikking. Daarin is de concurrentie groot. Aan elke speler bieden we maatwerk en we houden de ontwikkeling van elk individu scherp in de gaten.”

Kwijt
Spelers die vrijdagavond tegen RKC niet in actie komen, kunnen hun speelminuten maandagavond maken als FC Groningen 2 op bezoek gaat bij SC Cambuur. Buijs: “Verder zou je graag een heleboel dingen en combinaties van spelers uitproberen op de trainingen, maar daarbij is de tijd in deze periode helaas beperkt. De aanloop naar de wedstrijd tegen RKC Waalwijk was drie dagen en volgende week zijn we zomaar weer elf spelers voor een periode van tien tot twaalf dagen kwijt wegens interlandverplichtingen.”

Rondom de uitwedstrijd tegen Ajax was het vermeende tijdrekken van FC Groningen onderwerp van gesprek, waarbij Django Warmerdam met zijn tweede gele kaart werd bestraft door arbiter Björn Kuipers en dus tegen RKC Waalwijk een schorsing moet uitzitten. “Er is bij ons niet bewust aandacht besteed aan tijdrekken in de aanloop naar deze wedstrijd,” aldus Buijs. “Het is een kwestie van leren aanvoelen wat een wedstrijd op een bepaald moment nodig heeft. In Nederland valt ‘tijdrekken’ sowieso erg mee als je het vergelijkt met andere landen. Het idee van ‘zuivere speeltijd’ spreekt me wel aan en is zeker interessant om te onderzoeken.”

Identiteit
De promovendus en hekkensluiter van de Eredivisie is morgenavond (vrijdag) te gast in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Buijs zegt over de Brabantse tegenstander: “RKC Waalwijk heeft een groep die ook graag de eigen identiteit wil bewaken. Sommigen noemen het naïef, maar ik denk dat het op langere termijn zeker resultaten voor ze gaat opleveren door automatismen en vastigheden die er gaan ontstaan.”

“We zullen in deze wedstrijd vooral naar onszelf moeten kijken. Als we ons niveau halen, hoeven we voor RKC zeker niet bang te zijn. Maar wedstrijden die we ‘even appeltje-eitje’ winnen, zijn er voor FC Groningen weinig bij. We zullen tegen RKC vooral aan de bal goede dingen moeten laten zien, anders kunnen we toch kwetsbaar worden. Alleen goed verdedigen is tegen RKC zeker niet voldoende.”

buijs wijst

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Profiteer van de collectieve zorgpolis van Univé

3 weken geleden

Maak kennis met Ali Khalil uit de onder-16: ‘ik doe er alles aan om te winnen’

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Nils Eggens: ‘Voetballen geleerd van mijn grote broer’