string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Bryan Linssen: ‘Europees voetbal is een jongensdroom’.

Dinsdag 30 juni 2015 om 19:23

Bryan Linssen tekende dinsdagmiddag een driejarig contract bij FC Groningen. De 24-jarige vleugelaanvaller die afkomstig is van Heracles Almelo liet weten ‘superblij’ te zijn met zijn overgang naar Euroborg.

“Dit is de stap waar ik echt op heb gewacht,” vertelde Linssen op de persconferentie. “Het past ook bij mij. Ik ben begonnen bij Fortuna en heb via MVV, VVV en Heracles iedere keer een stapje omhoog gemaakt. Nu naar FC Groningen. Ik ben dan ook ontzettend trots hier te zijn en de komende drie seizoenen in Euroborg te spelen.”
Droom
Linssen gaat komend seizoen met FC Groningen Europa in. Voor de aanvaller een nieuwe ervaring. “Europees voetbal is voor mij een jongensdroom die uitkomt. Als voetballer wil je op het hoogste niveau spelen, daar droom je van. Ik kijk er naar uit. Het is supermooi om in ieder geval zes topwedstrijden te mogen spelen, al moeten we de loting natuurlijk nog even afwachten.”
Belangrijk
Hoewel Europees voetbal een extra ‘bonus’ is, was het voor Linssen niet van doorslaggevend belang om te tekenen bij FC Groningen. “Nee, zeker niet. Vorig jaar toonde Groningen ook concrete belangstelling en had ik al graag de stap willen maken. Van Europees voetbal was toen nog geen sprake.”
“Helaas ging het nipt mis, omdat de clubs er niet uit kwamen. Ik ben Heracles dankbaar dat ze mij de kans nu wel hebben gegeven. Toen vandaag, na de laatste onderhandelingen met mijn zaakwaarnemers, het verlossende telefoontje kwam, ben direct in de auto gestapt en naar Groningen gereden. Ik kijk er naar uit om morgen op het trainingsveld te staan en de komende jaren ontzettend belangrijk te worden voor FC Groningen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen