string(9) "claudebot"

Botteghin kopt Groningen naar volle winst bij PEC.

Vrijdag 04 april 2014 om 22:13

FC Groningen is vrijdagavond uitstekend aan het weekend begonnen. PEC Zwolle werd in eigen huis met 1-0 verslagen. Verdediger Eric Botteghin kopte zijn ploeg in de zeventigste minuut naar de zege. FC Groningen verstevigde hiermee de achtste plek op de ranglijst.

In de basis bij FC Groningen verving Krisztian Adorjan de zieke Nick van der Velden. De overige tien basisspelers stonden ook in Eindhoven aan de aftrap. In de eerste helft tegen het PEC Zwolle van Ron Jans viel er niet heel veel te beleven. Schoten waren er van Jesper Drost en Fred Benson van de thuisploeg. In het derde kwartier kreeg Groningen iets meer dreiging, maar echte doelkansen werden nog niet genoteerd.
Aan het begin van de tweede helft werd bij PEC een verse kracht ingebracht, Guyon Fernandez. In het eerste kwartier van het tweede bedrijf waren er wat hachelijke momenten voor het doel van doelman Marco Bizot. Daar tussendoor kreeg Richairo Zivkovic een kans die heel erg leek op zijn doelpunt bij PSV. Deze keer schampte de aanvaller de voorzet van Filip Kostic echter net langs de verkeerde kant van de eerste paal.
Vlak nadat Stef Nijland was ingevallen en bij Zwolle de tweede oud-Groninger binnen de lijnen was, kreeg Ryan Thomas een prima schotmogelijkheid namens de bekerfinalist. In de zeventigste minuut werd de wedstrijd beslist. Een vrije trap van Krisztian Adorjan werd nog weggewerkt, maar opnieuw ingebracht door aanvoerder Maikel Kieftenbeld. Hij mikte de bal exact op het hoofd van oud-Zwollenaar Eric Botteghin, die de bal keihard richting de grond kopte voor 0-1.
Bij PEC Zwolle kwam Joost Broerse in de ploeg en bij FC Groningen werd Adorjan afgelost door Yoëll van Nieff. Laatstgenoemde kreeg in een van de veel countermogelijkheden de beste kans maar schoof de bal rechts naar het doel. Waar Krisztian Adorjan eerder in de wedstrijd zich nog van zijn sportieve kant had laten zien, weigerde PEC Zwolle in de slotfase tweemaal de bal terug te geven nadat Groningen de bal over de zijlijn had getrapt wegens een blessurebehandeling.
PEC Zwolle wist geen misbruik te maken van deze onsportiviteit en zag hoe liefst zes minuten extra tijd in het eigen nadeel wegtikten. FC Groningen bleef met wat kunst- en vliegwerk op de been en sleepte de derde overwinning op rij binnen. Door de vierde uitzege van het seizoen is directe concurrent nu op vier punten afstand gezet. De rest van het weekend kan Groningen rustig achterover leunen. Komende vrijdag krijgt de FC bezoek van NAC Breda in Euroborg. Het duel begint om 20.00 uur.

Opstelling FC Groningen
Bizot; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Burnet; Lindgren, Kieftenbeld, Chery; Adorjan (84’ Van Nieff), Zivkovic, Kostic (93’ Kirm).
Rest bank: Van der Lei, Cijntje, Hiariej, Zeefuik, Hagenauw.
Opstelling PEC Zwolle
Boer; Van Polen, Van der Werff, Lachman, Van Hintum; Gravenbeek, Drost, Klich (66’ Nijland);  Narsingh (46’ Fernandez), Benson, Thomas (83’ Broerse).
Rest bank: Ter Wielen, Karagounis, Hiwat.
Toeschouwers: 12.500 (uitverkocht)
Scores: 70’ Botteghin (Kieftenbeld) 0-1
Scheidsrechter: Van Boekel
Overige officials: Janzen, Diks, Blank
Gele kaarten: 37’ Lachman (onderbreken veelbelovende aanval), 69’ Van Polen (overtreding op Kostic), 74’ Kappelhof

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’