string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Botteghin: ‘Gelijkspel voelt als verlies’.

Zondag 03 november 2013 om 16:04

FC Groningen kwam in de wedstrijd tegen Roda JC tot drie keer toe op voorsprong. Twee maal maakten de Limburgers gelijk via een strafschop. De laatste penalty werd pas in de blessuretijd van de wedstrijd gegeven. Hoofdrolspelers Eric Botteghin en Giliano Wijnaldum baalden dan ook van het puntverlies.

“Als je in de laatste minuut van de wedstrijd gelijkspeelt, voelt het als een verlies,” vertelt Botteghin. De Braziliaan leek lange tijd matchwinner te worden doordat hij eerst een strafschop had veroorzaakt, maar later zelf voor de 3-2 voorsprong zorgde.
Alert zijn
“Het was geen gemakkelijke goal. Stefano Magnasco bracht de bal in en de keeper had hem niet klemvast. Daardoor kon ik de bal uiteindelijk in het goal schuiven. Ik stond met de rug naar het doel en moest uit de draai inzetten. Er zat een dosis geluk bij, maar je moet bij dit soort ballen dus altijd alert zijn.”
Botteghin baalde van het feit dat hij in een duel met Frank Demouge een strafschop tegen kreeg. “Je kunt hem geven, maar als je een strafschop geeft, moet je bij iedere corner affluiten voor een penalty. Ik probeer de spits te volgen en heb daarvoor contact nodig. Er wordt een block gezet waardoor mijn armen nog dichter bij hem komen en hij valt. Ik kan mijn armen er natuurlijk niet afhalen.”
Wijnaldum
Giliano Wijnaldum kreeg in blessuretijd een penalty tegen zich nadat hij een sliding had ingezet binnen het strafschopgebied. “De bal bleef in de zestien hangen en het leek alsof die jongen ging schieten. Ik wilde met een sliding de bal ‘blocken’, maar raakte de speler.”
Aan de andere kant was Wijnaldum belangrijk met een schitterende dieptepass op Filip Kostic waaruit Andraz Kirm uiteindelijk kon scoren. “De samenwerking met Filip gaat steeds beter en we hebben goede afspraken onderling wanneer hij diep moet gaan. Het was inderdaad een mooie bal. Je zag dat we meer ruimte kregen dan afgelopen woensdag en dat we daardoor ook beter speelden. We zijn thuis nog steeds ongeslagen. Het publiek voelt iedere wedstrijd weer als twaalfde man.”

Gerelateerd nieuws.

14 uur geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’