string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: ‘Verlate verjaardagcadeaus voor Robben en Suárez’.

Maandag 30 januari 2017 om 12:30

FC Groningen nam zondagmiddag een punt mee uit Friesland door het 0-0 gelijkspel tegen sc Heerenveen. In Boetnlaand scoorde Luis Suárez op de valreep, maakte Arjen Robben een beauty en is Albert Rusnak begonnen aan zijn avontuur in Amerika.

Arjen Robben vierde vorige week maandag zijn 33ste verjaardag en gaf zichzelf zaterdag een verlaat verjaardagscadeau. Bayern München begon met de Groninger in de basisopstelling op bezoek bij Werder Bremen. De international maakte na een half uur spelen op schitterende wijze de 0-1.
 
De aanvaller kreeg een lage voorzet vanaf de linkerkant en schoot de bal zonder aarzeling van binnen het strafschopgebied keihard in de kruising. Het was alweer de zesde treffer van Robben – afkomstig uit de FC-opleiding en ambassadeur van de Stichting FC Groningen in de Maatschappij – in twaalf optredens dit seizoen. ‘Der Rekordmeister’ won de wedstrijd uiteindelijk met 2-1 en blijft daardoor koploper met 45 punten uit 18 duels. Robben werd na 66 minuten naar de kant gehaald.

Laatste minuut
Luis Suárez redde afgelopen zondag een punt voor FC Barcelona op bezoek bij Real Betis. De Uruguayaan maakte in Sevilla in de laatste minuut de gelijkmaker door een steekbal van Lionel Messi vakkundig af te ronden. Door het gelijkspel zag Barcelona concurrent Real Madrid verder uitlopen in de Spaanse titelstrijd. Het gat met de Koninklijke is vier punten en Real heeft een wedstrijd minder gespeeld.
 
Suárez, vorige week dinsdag 30 jaar oud geworden, mag zich door de treffer wel lijstaanvoerder noemen in de strijd om de Trofeo Pichichi, de Spaanse topscorerstitel. De spits maakte in 18 duels 16 treffers en heeft er nu eentje meer gemaakt dan collega Messi.
 
Amerika
Albert Rusnak is deze week begonnen aan zijn Amerikaanse avontuur bij Real Salt Lake in de Major League Soccer. De Slowaak stapte zo’n drie weken geleden over van FC Groningen naar de Amerikaanse club en moest wachten op de juiste papieren om in de VS aan de slag te mogen. Rusnak pakte afgelopen weekend met de juiste documenten op zak het vliegtuig en voegde zich eergisteren bij zijn nieuwe teamgenoten.
 
Ook Michael de Leeuw en Johan Kappelhof zijn in Chicago begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de MLS. Beide voormalig FC’ers trainden de afgelopen periode vanwege de koude weersomstandigheden in Chicago in een grote tent en zijn gisteren op trainingskamp vertrokken naar het zonnige Florida.

Suarez WK clubteams

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren