string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Van Dijk de beste, Suárez kampioen.

Maandag 29 april 2019 om 15:31

FC Groningen speelt vanavond het restant uit van de midweeks gestaakte wedstrijd tegen PEC Zwolle. Het uitduel werd woensdag direct na de goal van Paul Gladon bij een 1-2 tussenstand vanwege onweer gestaakt en wordt vanavond om 20.00 uur in de 57ste minuut hervat met een aftrap voor PEC Zwolle. De FC kwam afgelopen weekend door het verschuiven van speelronde 33 in de Eredivisie niet in actie. In Boetnlaand waren diverse FC’ers wel groots in het nieuws.

Virgil van Dijk stond zondagavond in het middelpunt bij de uitreiking van de PFA Awards in Engeland. De voormalige stopper van FC Groningen werd door de spelers uit de Premier League verkozen tot PFA Players Player of the Year. Van Dijk kreeg de award voor zijn uitstekende prestaties dit seizoen, waarin hij met Liverpool nog strijdt om het kampioenschap en de Champions League.
 
Nederlander
De aanvoerder van Oranje is de eerste verdediger die de prijs wint sinds 2005, toen John Terry deze eretitel ten deel viel. Van Dijk is na Dennis Bergkamp, Ruud van Nistelrooij en Robin van Persie de vierde Nederlander die wordt verkozen tot PFA Players Player of the Year.
 
De voormalig FC-verdediger won afgelopen vrijdagavond met Liverpool met 5-0 van het al gedegradeerde Huddersfield Town, waar Juninho Bacuna in de basiself stond. Van Dijk speelde zijn vijftigste competitiewedstrijd voor de Reds en behaalde voor de 27ste keer een clean sheet. Liverpool staat met nog twee speelrondes in de Premier League te gaan één punt achter op Manchester City. In een tweestrijd tussen die beide clubs wordt beslist wie dit seizoen de landstitel in Engeland wint.
 
Kampioen
Luis Suárez, die in 2014 als speler van Liverpool werd uitgeroepen als PFA Players Player of the Year, kon het kampioenschap al wel vieren. De spits van FC Barcelona won zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Levante en kroonde zich daarmee tot kampioen van Spanje. Suárez en Van Dijk treffen elkaar aankomende weken tweemaal in de halve finales van de Champions League.
 
Hans Hateboer is ook nog volop in de race voor een prijs. Zijn club Atalanta Bergamo bereikte donderdag de finale van de Coppa Italia, het Italiaanse bekertoernooi. Fiorentina werd met 2-1 verslagen. Hoewel Hateboer vanwege een schorsing niet tot de wedstrijdselectie behoorde, was het feest er bij de Groninger na afloop in de kleedkamer niet minder om. Lazio Roma is op 15 mei de tegenstander in de finale.
 
Vanavond speelt de ploeg van Hateboer de competitiewedstrijd tegen Udinese, de club van verdediger William Troost-Ekong. Dat duel is van groot belang in de strijd voor de plekken die recht geven op wedstrijden in de Champions League van aankomend seizoen. Bij winst klimt het team van Hateboer naar plek 4 in de Serie A.
 
Eerste goal
Een mooie mijlpaal voor Uriel Antuna, afgelopen nacht. De Mexicaanse aanvaller maakte voor het eerst in zijn carrière een treffer op het hoogste niveau. De buitenspeler van het Amerikaanse LA Galaxy stond in de thuiswedstrijd tegen Real Salt Lake na een kwartier spelen aan het einde van de snelle aanval. Real Salt Lake, de ploeg van Albert Rusnak, kwam nog terug in de wedstrijd, maar Zlatan Ibrahimovic zorgde ruim tien minuten voor tijd dat de punten in Los Angeles bleven, 2-1.
 
Rentree
Mooi nieuws uit de Duitse Bundesliga. Arjen Robben maakte voor Bayern München op bezoek bij Nürnberg zijn rentree in de wedstrijdselectie. Robben stond ruim vijf maanden aan de kant met een blessure. Invallen deed de door de FC opgeleide sterspeler niet. Het duel eindigde in 1-1. 

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren