string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Prijs voor Padt, mooi debuut Strand Larsen.

Maandag 05 september 2022 om 16:00

FC Groningen verloor zondagmiddag met 1-0 thuis van Vitesse. In Boetnlaand maakte Jørgen Strand Larsen direct impact, werd Ludovit Reis matchwinner en pakte Sergio Padt zijn eerste prijs van dit seizoen. 

20220821GRONINGENGOAHEAD115

FC Groningen realiseerde afgelopen donderdag een recordtransfer met de verkoop van spits Jørgen Strand Larsen aan het Spaanse RC Celta. De Noors international debuteerde een dag later direct voor zijn nieuwe club. Strand Larsen kwam na rust als invaller in het veld tijdens de thuiswedstrijd tegen Cadiz en gaf direct zijn visitekaartje af.
 
De spits viel in bij een 0-0 tussenstand en legde na een uur spelen een voorzet van de rechterkant subtiel weg met zijn hak waardoor een ploeggenoot kon scoren. Celta won voor het eerst dit seizoen. In Estadio de Balaídos werd het uiteindelijk 3-0 voor de thuisploeg.
 
Supercup
Sergio Padt heeft zijn eerste prijs van het seizoen te pakken. De doelman won de Bulgaarse Supercup door Levski Sofia na strafschoppen te verslaan. Padt stopte twee penalty’s in de serie. Na 90 minuten stond het 2-2, Sofia was in blessuretijd van het duel op gelijke hoogte gekomen door een goal van voormalig speler uit de FC Groningen Opleiding, Killian van der Kaap.
 
Ludovit Reis werd matchwinner voor Hamburger SV in de competitiewedstijd tegen Karlsruher. In eigen huis werd het 1-0 voor de ploeg uit Hamburg. Reis maakte vlak voor rust de enige treffer van het duel. De middenvelder kwam vanaf de rechterkant naar binnen gedribbeld en schoot van vlak buiten het strafschopgebied met links op het doel. Het schot was niet hard, maar uiterst zuiver en ging binnenkant paal in het doel. Het eerste doelpunt van Reis dit seizoen.
 
Transfer 
Ajdin Hrustic maakte op Deadline Day een overstap van het Duitse Eintracht Frankfurt naar Hellas Verona. De middenvelder die de laatste fase van zijn opleiding genoot op Corpus den Hoorn zat zondag direct bij de selectie voor de competitiewedstrijd tegen Sampdoria. Tot een invalbeurt kwam het nog niet voor de international van Australië.    

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’