string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Noorse spitsen trefzeker in Spanje.

Maandag 16 januari 2023 om 15:00

FC Groningen verloor afgelopen zondag met 3-0 van Feyenoord. In Boetnlaand waren twee voormalig FC’ers belangrijk in Spanje en gaan verschillende ex-spelers van de club een nieuw buitenlands avontuur aan.

Jørgen Strand Larsen moest even geduld hebben, maar afgelopen vrijdag maakte de Noorse spits zijn eerste treffer in de Spaanse La Liga. De aanvaller van RC Celta kwam in de tweede helft in het veld tijdens de thuiswedstrijd tegen Villarreal en schoot vijf minuten na zijn entree raak. Strand Larsen ontdeed zich van zijn tegenstander via een uitstekende loopactie en rondde een steekbal fraai af, 1-1. De koele Noor vierde zijn eerste competitiegoal voor de club uitbundig.

Baskische derby
De andere Noorse spits actief in La Liga en met een FC-verleden deed ook van zich spreken. Alexander Sørloth had een belangrijk aandeel in de overwinning van zijn ploeg Real Sociedad in de Baskische derby tegen Athletic Bilbao. Sørloth was een van de weinige niet-Basken in de derby en zette Sociedad na 25 minuten spelen op een 1-0 voorsprong. De spits controleerde een hoge bal in in het strafschopgebied knap tussen twee tegenstanders in en schoot met links raak. Sørloth is drie competitieduels achtereen trefzeker en maakte dit seizoen 7 goals in 13 wedstrijden. Sociedad staat derde in de Primera Divisíon.

Nieuwe avonturen
Samir Memisevic vervolgt zijn carrière in de Verenigde Arabische Emiraten. De Bosnische international tekende een contract bij Al Nasr SC. Memisevic speelde de afgelopen seizoenen in China voor Hebei en Beijing Guoan. Todd Kane tekende afgelopen week in Engeland bij Charlton Athletic en debuteerde ook direct bij de club uit de League 1. Kane stond in de basis in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Barnsley. Kane kwam over van Coventry City.

Tim Matavz vervolgt zijn loopbaan bij het Kroatische HNK Gorica. De spits die in zijn tijd bij FC Groningen in 100 wedstrijden 46 goals maakte, komt over van het Cypriotische Omonia Nicosia. Matavz werd tijdens zijn transfer begeleid door zijn voormalig ploeggenoot Goran Lovre.

Timo Letschert is begonnen aan zijn Zuid-Koreaanse avontuur. Letschert bereidt zich met zijn team Gwangju FC voor op het nieuwe seizoen. Kasper Larsen tekende een 2,5-jarig contract bij MOL Fehérvar in Hongarije. De Deen werd dit seizoen al verhuurd aan de Hongaren door zijn Deense club Odense. 

Gerelateerd nieuws.

21 uur geleden

Promotiekraker in Tilburg eindigt gelijk

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

02:01
2 dagen geleden

FC Groningen speelt promotiekraker in Tilburg