Boetnlaand: Meijer kopt raak, Letschert debuteert.

Maandag 27 februari 2023 om 16:00

FC Groningen pakte afgelopen zaterdag drie belangrijke punten in de strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie. Excelsior werd met duidelijke cijfers (3-0) verslagen in Euroborg. In Boetnlaand pakte Bjorn Meijer een hoofdrol in een beladen duel en debuteerde Timo Letschert in Zuid-Korea.

Bjorn Meijer stond met het Belgische Club Brugge voor de beladen thuiswedstrijd tegen AA Gent. De wedstrijd die ook wel bekend staat als ‘De Slag om Vlaanderen’ werd gewonnen door de thuisploeg. Meijer kopte Club Brugge in de tweede helft op een 1-0 voorsprong. De door FC Groningen opgeleide back timede uitstekend na een voorzet van de rechterkant en kopte onderkant lat binnen. Zijn tweede competitiegoal. In blessuretijd werd de eindstand, 2-0, op het bord gezet door een rake strafschop.

Meijer was niet de enige voormalig FC’er die scoorde in België. Alessio Da Cruz maakte zijn derde competitietreffer van het seizoen voor KV Mechelen. De aanvaller reageerde tien minuten na rust alert na een afgeslagen voorzet van de rechterkant in de uitwedstrijd op bezoek bij RFC Seraing. Met zijn goal zette Da Cruz de eindstand van 2-0 op de borden.

Timo Letschert is na buitenlandse avonturen in Italië, Duitsland en Denemarken neergestreken in Zuid-Korea. De verdediger debuteerde afgelopen weekend in de eerste speelronde van het nieuwe seizoen in de K-League. Zijn club Gwangju won in de slotfase op bezoek bij Suwon. Het duel eindigde in 0-1.

Sam Schreck is met zijn ploeg Erzgebirge Aue bezig aan een opmars in de Duitse 3. Bundesliga. De ploeg draaide in de thuiswedstrijd tegen 1. FC Saarbrücken na rust een achterstand om. Schreck was vlak na de start van de tweede helft de aangever bij de gelijkmaker, zijn tweede assist van het seizoen. Tien minuten voor tijd kwam Erzgebirge Aue op een 2-1 voorsprong. Sinds de hervatting van het seizoen won de ploeg van Schreck vijf van de zeven duels en verloor het er slechts één.

Ludovit Reis stond zaterdagavond wederom in de basis bij HSV tijdens de topper in de 2. Bundesliga op bezoek bij Darmstadt ’98. De bezoekers uit Hamburg kwamen vroeg op voorsprong, maar uiteindelijk eindigde het duel tussen koploper Darmstadt ’98 en HSV gelijk, 1-1. Een week eerder was FC Groningen bij Ludovit Reis te gast en maakte onderstaande special over de talentvolle middenvelder afkomstig uit de Opleiding van FC Groningen.