Boetnlaand: ‘Koeman zonder punten bij terugkeer'.

Maandag 28 november 2016 om 13:02

FC Groningen boekte afgelopen zaterdag in Zwolle tegen PEC een prachtige 4-0 overwinning. Voor de meegereisde FC-supporters was het vanaf de eerste tot de laatste minuut genieten, met onder meer vier schitterende goals. In Boetnlaand liep de terugkeer van Ronald Koeman bij Southampton uit op een deceptie en won Andreas Granqvist een topper in Rusland.

Ronald en Erwin Koeman vertrokken afgelopen zomer bij Southampton om als manager en assistent-manager bij Everton aan de slag te gaan. Met de ploeg uit Liverpool keerden de ‘Groninger’ gebroeders Koeman afgelopen weekend terug op het oude nest; het St. Mary’s Stadium. De terugkeer liep uit op een teleurstelling.

Southampton-Everton
Southampton, met verdediger Virgil van Dijk in de basisopstelling en Dusan Tadic geblesseerd op de tribune, kwam net als FC Groningen al na 41 seconden op voorsprong door een doelpunt van Charlie Austin. Koemans ploeg kwam die vroege achterstand niet meer te boven en verloor de wedstrijd met 1-0.

Na een uitstekende start is Everton inmiddels gezakt naar de zevende plaats in de Premier League met 19 punten uit 13 duels. Southampton begon slecht aan de competitie, maar is ondertussen opgeklommen naar plaats tien met 17 punten uit 13 wedstrijden.

Granqvist
Andreas Granqvist is aanvoerder van het Russische Krasnodar en kreeg afgelopen weekend bezoek van topclub Zenit Sint-Petersburg. De voormalig FC’er leek de wedstrijd in de eindfase te verliezen, nadat de bezoekers vier minuten voor het einde op voorsprong kwamen.

Krasnodar zette in de absolute slotfase echter alles op alles en scoorde in de blessuretijd van het duel twee maal waardoor het uiteindelijk 2-1 werd in het voordeel van de ploeg van Granqvist. Krasnodar staat derde in de Premjer Liga met 27 punten uit 15 wedstrijden. Het gat met Zenit, de nummer 2, is vier punten. Koploper Spartak Moskou heeft 37 punten.

Zeefuik
Genéro Zeefuik kende afgelopen jaar een prima eerste seizoen bij het Turkse Balıkesirspor, maar kwam dit seizoen nog niet veel aan spelen toe. Vorige week maakte de spits als invaller zijn eerste minuten van 2016/2017 en zondag mocht de aanvaller in de slotfase invallen tijdens de uitwedstrijd tegen Altınordu. De voormalig FC’er kon niet voorkomen dat zijn ploeg met 1-0 ten onder ging.