string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Kieftenbeld terug op het veld, transfer Zivkovic.

Maandag 03 februari 2020 om 13:32

FC Groningen ging zaterdagavond ongelukkig onderuit op bezoek bij PEC Zwolle. In Boetnlaand was er wel goed nieuws voor Maikel Kieftenbeld, maakte Tim Handwerker zijn eerste treffer van het seizoen en beklonk Richairo Zivkovic een prachtige transfer.

Maikel Kieftenbeld stond afgelopen vrijdag voor het eerst na maanden blessureleed weer op het veld in een officieel duel. De middenvelder speelde 45 minuten mee in de wedstrijd van Birmingham City onder-23 tegen Nottingham Forest onder-23.
 
Het was voor het eerst sinds 6 april 2019, toen Kieftenbeld geblesseerd uitviel tegen Leeds United, dat de voormalig captain van de FC in competitieverband in actie kwam. Birmingham City onder-23 ging uiteindelijk met 3-1 onderuit, terwijl het bij rust nog met 1-0 voor stond. De rentree van Kieftenbeld binnen de lijnen zorgde bij de supporters voor optimisme op social media.
 
Eerste treffer
Tim Handwerker maakte afgelopen donderdag in de uitwedstrijd op bezoek bij Hamburger SV zijn eerste treffer namens FC Nürnberg. De back, vorig jaar op huurbasis actief in Groningen, wordt dit seizoen door 1. FC Köln uitgeleend aan de club in de Tweede Bundesliga.
 
Handwerker schoot na 51 minuten spelen een afgeslagen voorzet hard en laag tegen de touwen. Veel plezier had Nürnberg niet van de goal, want HSV won uiteindelijk met 4-1. Timo Letschert speelde de gehele wedstrijd voor de ploeg uit Hamburg.
 
Transfer
Richairo Zivkovic beklonk op de laatste dag van de transfermarkt een schitterende overstap naar de Engelse Premier League. Sheffield United huurt de spits de komende maanden van het Chinese Changchun Yatai. De 23-jarige spits, door FC Groningen opgeleid, scoorde vorig seizoen 15 keer in 25 wedstrijden op het tweede niveau in China.
 
De aanvaller zat afgelopen weekend nog niet bij de wedstrijdselectie van Sheffield United dat met 1-0 won op bezoek bij Crystal Palace. De promovendus doet het verrassend goed in de Premier League en staat op de zesde plaats.
 
Chili
Twee voormalig FC’ers kwamen elkaar zondagavond tegen in Chili. Stefano Magnasco nam het met Universidad Catolica in eigen huis op tegen CD O’Higgins, de ploeg waar Matias Cahais in het centrum van de verdediging staat. Beide verdedigers met een groen-wit verleden stonden in de basisopstelling en speelden de gehele wedstrijd. De ploeg van Magnasco trok met een doelpunt in blessuretijd aan het langste eind en won met 3-2.
 
Jannik Pohl tekende dit weekend een contract bij het Deense AC Horsens. Pohl kwam de laatste maanden al op huurbasis uit voor de club die actief is op het hoogste niveau in Denemarken. De overeenkomst die de aanvaller in Groningen had werd afgelopen donderdag ontbonden.  

20140521ERO9695

Gerelateerd nieuws.

13 uur geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’