string(9) "claudebot"

Boetnlaand: Hiariej begonnen, Van der Lei onder de lat.

Maandag 22 oktober 2018 om 16:08

FC Groningen verloor zondagmiddag op bezoek bij Heracles Almelo met 4-1. In Boetnlaand begon de competitie voor Tom Hiariej Down Under, stond Stefan van der Lei weer eens onder de lat, behaalde Filip Kostic een monsterscore en bleef Virgil van Dijk ongeslagen.

Voor Tom Hiariej begon eindelijk het seizoen in Australië na een voorbereiding van liefst twaalf weken. De middenvelder speelt voor het tweede achtereenvolgende jaar voor Central Coast Mariners en ging zondag op bezoek bij Brisbane Roar. Hiariej stond in de basis en speelde de gehele wedstrijd.
 
Assist
De Groninger begon uitstekend aan de wedstrijd. Met een schitterende steekpass over veertig meter, buitenkant voet gegeven, stuurde Hiariej zijn ploeggenoot Pain al na vier minuten richting het vijandige doel. De spits rondde beheerst af, waardoor Hairiej net als vorig seizoen in de openingswedstrijd een assist noteerde. De Mariners hielden uiteindelijk een punt over aan het duel, eindstand 1-1.
 
Ook Perth Glory speelde met 1-1 gelijk thuis tegen Western Sydney Wanderers. Jason Davidson maakte zijn debuut voor Perth Glory en speelde na een lange carrière in het buitenland voor het eerst in de Australische A-League.
 
De nul
Stefan van der Lei stond na lange tijd weer eens onder de lat. De keeper transfereerde in juli van dit jaar naar het Zweedse Dalkurd, uitkomend op het hoogste niveau. De Groninger maakte enkele dagen later zijn debuut voor de club, maar hield aan die wedstrijd een gebroken vinger over, waardoor hij enige tijd geblesseerd aan de kant stond. Na zes wedstrijden als reservekeeper, mocht Van der Lei zaterdagmiddag thuis tegen Örebro weer starten.
 
En met succes want de keeper hield de nul en won met 1-0. Belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Door de winst klom Dalkurd naar een veertiende plaats, die aan het einde van de competitie promotie/degradatie-play-offs betekent. Het achtervolgende Brommapojkarna heeft echter evenveel punten, het gat met de veilige dertiende plek is vijf punten.
 
Monsterscore
Filip Kostic behaalde vrijdagavond in de Duitse Bundesliga met Eintracht Frankfurt een monsterscore thuis tegen Fortuna Düsseldorf. Het werd liefst 7-1 voor de club van de voormalig FC’er. Kostic stond in de basis en was bij twee treffers als aangever betrokken.
 
Virgil van Dijk is na negen speelrondes nog altijd ongeslagen in de Engelse Premier League. De captain van het Nederlands Elftal won met Liverpool op bezoek bij Huddersfield Town met 1-0. Liverpool heeft 23 punten en gaat met Manchester City gedeeld aan kop. Juninho Bacuna zat bij Huddersfield Town voor het eerst op de bank tijdens een Premier Leaguewedstrijd, maar kwam niet als invaller in het veld. 

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’