string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Goals voor Hateboer en Memisevic.

Maandag 31 oktober 2022 om 15:30

FC Groningen speelde zondagmiddag gelijk in Emmen, 0-0. In Boetnlaand waren voormalig verdedigers van de FC trefzeker en werd de unieke reeks van een andere oud-verdediger van de Trots van het Noorden verbroken. Spits Danny Hoesen sloot in Amerika een historisch seizoen af. 

Hans Hateboer maakte zondag zijn eerste goal van het seizoen in de Italiaanse Serie A. De door FC Groningen opgeleide back schoot zijn ploeg Atalanta Bergamo na een half uur spelen op voorsprong op bezoek bij Empoli. Hateboer stond bij de tweede paal en nadat een voorzet van de linkerkant doorschoot, nam de Oranje-international de bal aan en rondde met links af. Atalanta won het uitduel met 2-0. Atalanta staat op de tweede plaats in de Serie A.
 
Samir Memisevic maakte afgelopen weekend zijn vierde doelpunt van het seizoen. De verdediger van het Chinese Bejing Guoan kopte in de thuiswedstrijd tegen Guangzhou FC snoeihard een bal tegen de touwen. Daarmee zette de Bosniër zijn ploeg na een half uur spelen al op een 3-0 voorsprong. Uiteindelijk wonnen Memisevic en zijn ploeggenoten met 4-1.
 
Reeks verbroken
De unieke reeks van Virgil van Dijk in de Engelse Premier League is verbroken. Van Dijk bleef liefst 70 thuiswedstrijden in de Engelse competitie ongeslagen. De captain van het Nederlands Elftal won 59 keer en speelde 11 duels gelijk. De bijzondere serie kwam afgelopen weekend ten einde toen Leeds United op bezoek op Anfield met de punten aan de haal ging. De beslissende treffer viel vlak voor tijd, 1-2.
 
Captain
Sergio Padt droeg zondagmiddag voor het eerst de aanvoerdersband van zijn Bulgaarse topclub Ludogorets. De huidige kampioen van Bulgarije won het thuisduel met Septenvri Sofia met 3-1. Padt moest na een kwartier spelen een strafschop incasseren. Ludogorets staat tweede in de competitie met twee punten minder dan koploper CSKA Sofia. Het heeft echter ook een wedstrijd minder gespeeld.
 
Historisch seizoen
Danny Hoesen is er niet in geslaagd de finale om het kampioenschap in de Major League Soccer te behalen. De spits werd met zijn ploeg Austin in de halve finales uitgeschakeld. Een 3-0 nederlaag tegen Los Angeles FC betekende dat Austin zich niet kroonde als winnaar van de Western Conference. Hoesen kwam tien minuten voor tijd in het veld als invaller, maar kon niks meer aan de stand veranderen. Austin trad vorig seizoen toe tot de MLS en beleefde een historisch seizoen. Hoesen kwam tot drie goals in 14 reguliere competitieduels.

Hoesen

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren