string(9) "claudebot"

Boetnlaand: FA-Cup voor Van Dijk, Chery kampioen.

Maandag 16 mei 2022 om 16:00

FC Groningen sloot zondagmiddag het seizoen 2021/2022 af in Euroborg. In Boetnlaand won Virgil van Dijk de FA-Cup, kroonde Tjaronn Chery zich tot kampioen, mocht ook Ko Itakura de schaal omhoog houden en moet Ludovit Reis zich klaarmaken voor play-offs met als inzet promotie. 

Virgil van Dijk won zaterdagavond met Liverpool de finale van de FA-cup. Chelsea werd na verlenging en penalty’s verslagen op Wembley. Het is voor het eerst dat Van Dijk de prestigieuze beker heeft gewonnen nadat hij al eerder in zijn loopbaan met Liverpool de Champions League en het kampioenschap pakte.
 
De finale eindigde met een glimlach voor de stopper, maar helemaal vlekkeloos liep de eindstrijd niet voor Van Dijk. De voormalig FC’er moest zich bij het begin van de verlenging geblesseerd laten vervangen. Liverpool kan in theorie ook nog kampioen worden in Engeland, maar Manchester City heeft de beste papieren. Ook speelt de club van Van Dijk later deze maand de finale van de Champions League. Real Madrid is de tegenstander.
 
Kampioen
Tjaronn Chery kroonde zich eerder deze week tot kampioen van Israël. Hoewel Maccabi Haifa dinsdag onderuit ging tegen Maccabi Tel Aviv is de ploeg van Chery niet meer te achterhalen. Het is het tweede seizoen op rij dat Chery kampioen wordt van Israël. Daarnaast is de creatieve middenvelder voor het tweede achtereenvolgende jaar verkozen tot beste buitenlandse speler van de competitie.
 
Schalke 04 ging als topfavoriet de laatste speelronde in van de Duitse 2. Bundesliga. De club van Ko Itakura verzekerde zich vorige week al van promotie en speelde zondag in en tegen Nürnberg. Schalke won met 2-1 waardoor het kampioen werd van de competitie. Ko stond in de basis en speelde ruim een uur mee. Bij Nürnberg speelde Tim Handwerker de hele wedstrijd.
 
Promotiewedstrijden
Hamburger SV, de club van Ludovit Reis, moet zich klaarmaken voor promotiewedstrijden. HSV leek enkele weken geleden verslagen om nog te kunnen promoveren, maar maakte een forse opmars in de slot van het seizoen. In de laatste speelronde was zelfs directe promotie nog mogelijk. Zover kwam het niet, ook al won HSV haar eigen wedstrijd wel op bezoek bij Hansa Rostock, 2-3. De komende week staat de dubbele ontmoeting met Hertha BSC op het programma met als inzet één 1 Bundesliga-ticket. 

Itakura

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’