string(9) "claudebot"

Boetnlaand: Einde avontuur Van der Velden, topweek Van Dijk.

Maandag 10 december 2018 om 14:23

FC Groningen speelde afgelopen weekend voor het eerst dit seizoen doelpuntloos gelijk. Daardoor hield de Trots van het Noorden een punt over aan de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. In Boetnlaand speelde Nick van der Velden zijn laatste competitiewedstijd in Indonesië en beleefde Virgil van Dijk een mooie week.

Nick van der Velden speelde zondag zijn laatste competitiewedstrijd voor het Indonesische Bali United. De aanvaller ging met zijn ploeg op bezoek bij Bhayangkara en verloor met 2-0. Van der Velden was invaller en deed de laatste twintig minuten van de wedstrijd mee.
 
Succesvol
De voormalig FC’er kende een succesvolle tijd op Bali, waar hij twee seizoenen actief was. In het eerste seizoen streed de club mede onder aanvoering van Van der Velden tot de laatste speeldag mee om de titel. De aanvallend ingestelde allrounder speelde ruim 50 wedstrijden voor Bali United, waarin hij zes keer scoorde en elf assists verzorgde. Van der Velden ging op avontuur in Indonesië na een buitenlandse periode in Schotland, waar hij zijn afscheid als voetballer al officieel had aangekondigd. Op die beslissing kwam hij dus terug toen Bali United zich meldde. Hoe de toekomst van de bekerwinnaar van 2015 eruit ziet, is nog ongewis.
 
Aan kop
Virgil van Dijk kende een topweek in de Engelse Premier League. De aanvoerder van het Nederlands Elftal werd afgelopen week uitgeroepen tot Premier League Speler van de Maand November en ging woensdagavond met Liverpool op bezoek bij Burnley, waar met 1-3 werd gewonnen. De verdediger zorgde bij de 1-2 voor de assist. Afgelopen weekend werd op bezoek bij Bournemouth gewonnen met 0-4. Door de uitslagen op andere velden staat Liverpool nu aan kop in de competitie.
 
Bekerstunt
Ook Krisztian Adorjan kende een uitstekende week. Het Italiaanse Virtus Entella stuntte afgelopen week in het bekertoernooi, met een hoofdrol voor de Hongaar. De ploeg uit de Serie C ging op bezoek bij Genoa, dat uitkomt in de hoogste divisie. Het bekerduel draaide uit op een verlenging, waarin de underdog aan het kortste eind leek te trekken.
 
In letterlijk de laatste seconde van de verlenging kopte Adorjan – tegenwoordig met zijn haardos in een staart – zijn ploeg naar de 3-3, waarna strafschoppen volgden. De middenvelder benutte in de penaltyserie de laatste strafschop van Virtus Entella, waardoor Adorjan met zijn team uiteindelijk verder bekerde.
 
VAR
Alexander Christovao kende een minder weekend. De spits van het Poolse Zaglebie Sosnowiec viel in de uitwedstrijd tegen Pogoń Szczecin al na 38 minuten in, maar moest een kwartier voor tijd weer van het veld na een rode kaart. De spits sprong in een duel met zijn directe tegenstander op en zette – al dan niet met opzet –  bij het neerkomen zijn noppen in de borstkas van de verdediger.
 
De overtreding werd afgedaan met geel, maar na inmenging van de VAR kreeg Christovao de rode kaart te zien. Op de clubwebsite bood de clubleiding slachtoffer Sebastian Walukiewicz openlijk excuses aan voor de overtreding. Zagłębie Sosnowiec verloor met 1-0 en staat op de laatste plaats in de Poolse Ekstraklasa, het hoogste niveau van het land.

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’