string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Boetnlaand: Droomstart Suárez in Brazilië.

Maandag 23 januari 2023 om 16:00

FC Groningen verloor zondagmiddag in Heerenveen met 3-1 van sc Heerenveen. In Boetnlaand kende Luis Suárez een droomstart van zijn Braziliaanse avontuur. Ook namen twee voormalig FC-ploeggenoten het tegen elkaar op in een topduel in Italië.

Luis Suárez voegde enkele weken geleden een nieuw hoofdstuk toe aan zijn imposante carriére. De loopbaan die begon bij Nacional in zijn thuisland en via FC Groningen een vlucht kreeg in Europa, is nu neergestreken in Brazilië. De topaanvaller die morgen zijn 36ste verjaardag viert speelt voor Gremio.

Waar 30.000 supporters van de club naar het stadion kwamen voor zijn presentatie, zagen liefst 49. 614 toeschouwers Suárez afgelopen week debuteren in de finale van het regionale toernooi: Recopas Gaúcha. De spits begon in de basis en liet de supporters smullen en had iets meer dan een half uur nodig om zijn eerste hattrick voor de club te maken. Mede door de drie goals van Suárez won Gremio de finale van het toernooi en bijbehorende beker. Het duel met São Luiz eindigde in 4-1.

Afgelopen weekend stond Suárez aan de aftrap van zijn eerste echte officiële wedstrijd van Gremio. In de eerste competitieronde ging de ploeg van de Uruguayaanse spits op bezoek bij SER Caxias. Suárez schoot met nog een kwartier spelen de winnende tegen de touwen. Gremio won met 2-1.

Filip Kostic en Hans Hateboer stonden tegenover elkaar in de Italiaanse topwedstrijd tussen Juventus en Atalanta Bergamo. Als linker en rechter wingback kwamen de voormalig ploeggenoten bij FC Groningen elkaar veelvuldig tegen. Het duel in Turijn eindigde in 3-3 na een 2-1 ruststand in het voordeel van Juventus.  

Gerelateerd nieuws.

7 uur geleden

FC Groningen wint in Venlo

02:14
3 dagen geleden

FC Groningen pakt de draad op in Venlo

3 dagen geleden

Drie duels op Corpus, Onder-21 reist naar Friesland