Boetnlaand: Droomdebuut Suárez, ook Van de Looi debuteert.

Maandag 28 september 2020 om 16:15

FC Groningen opende afgelopen vrijdag de derde speelronde van de Eredivisie in Enschede. De wedstrijd tegen FC Twente werd met 3-1 verloren. De eigen opgeleide aanvaller Remco Balk, afkomstig uit Zuidhorn, maakte als invaller zijn debuut in het eerste. In Boetnlaand daarom deze editie aandacht voor debutanten.

Luis Suárez kende zondagmiddag een droomdebuut bij zijn nieuwe club Atletico Madrid. De spits werd vorige week door de Madrilenen overgenomen van FC Barcelona en begon zondag in het thuisduel met Granada op de bank. De spits viel twintig minuten voor tijd in en was een ruime minuut later direct goed voor een assist.

Droomdebuut
De Uruguayaan, die zijn Europese avontuur 14 jaar geleden begon bij FC Groningen, maakte in de laatste vijf minuten van de wedstrijd nog twee doelpunten en kende daarmee een droomdebuut. Atletico won de wedstrijd uiteindelijk met liefst 6-1.

Alexander Sørloth vertrok afgelopen week van het Turkse Trabzonspor naar de Duitse 1. Bundesliga. Topclub RB Leipzig contracteerde de spits voor vijf seizoenen. De Noorse aanvaller zat zaterdagmiddag voor de wedstrijd tegen Bayer Leverkusen direct bij de wedstrijdselectie en begon op de bank. Sørloth moest al na minder dan een half uur spelen invallen door een blessure van een teamgenoot en debuteerde daardoor officieel voor zijn nieuwe ploeg. De wedstrijd eindigde in 1-1.

Italië
Ook Tom van de Looi debuteerde. De – net als Balk door de FC opgeleide – Van de Looi maakte zijn eerste minuten voor het Italiaanse Brescia. De middenvelder kwam zaterdagmiddag, tijdens de eerste speelronde van de Serie B, na ruim een uur spelen in het veld in de thuiswedstrijd tegen Ascoli. Beide ploegen verlieten het veld met een punt, het werd 1-1.

Hans Hateboer is het seizoen in de Serie A goed begonnen. De back speelde een belangrijke rol in de wedstrijd van Atalanta Bergamo op bezoek bij Torino. Hateboer schoot zijn ploeg met een bekeken volley vlak voor rust op een 3-1 voorsprong. Atalanta won het duel uiteindelijk met 4-2.

Diploma
Tom van Weert kon deze week twee keer juichen. De spits van het Deense Aalborg BK maakte vorige week maandag het enige doelpunt in de wedstrijd tegen AC Horsens, de ploeg van Jannik Pohl. Later in de week werd via de VVCS bekend dat Van Weert zijn HBO bachelor diploma Business & Innovation heeft behaald. De voormalig spits van de Trots van het Noorden begon met studeren in zijn jaren bij FC Groningen en deed zijn succesvolle afstudeeronderzoek op afstand bij zijn oude club. Van Weert werd uiteindelijk beoordeeld met een 9.