string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Debutanten in de Champions League.

Maandag 12 september 2022 om 16:00

Tomas Suslov schoot FC Groningen zondag naar de overwinning in Leeuwarden tegen Cambuur. Voor Luciano Valente maakte zijn basisdebuut in het duel. In Boetnlaand debuteerden diverse FC’ers in het grootste clubtoernooi ter wereld, de Champions League. 

Voormalig ploeggenoot van Suslov en Valente in de Opleiding van FC Groningen Bjorn Meijer stond woensdagavond in de basis tijdens de Champions Leaguewedstrijd van het Belgische Club Brugge tegen Bayer Leverkusen. Meijer speelde de gehele wedstrijd die thuis met 1-0 werd gewonnen.
 
Meijer was niet de enige voormalig FC’er die voor het eerst hun opwachting maakten in het grootste clubtoernooi ter wereld. Filip Kostic stond in de basis bij Juventus dat op bezoek ging bij Paris Saint Germain. De Servische aanvaller speelde de gehele wedstrijd die met 2-1 verloren ging. Kostic gaf de assist bij het doelpunt van Juventus. Ook Tjaronn Chery debuteerde in de Champions League. Zijn Israëlische ploeg Maccabi Haïfa ging op bezoek bij het Portugese Benfica. Chery speelde de gehele wedstrijd, die uiteindelijk met 2-0 verloren werd.
 
Transfers 
Tom van Weert maakte afgelopen week een mooie binnenlandse transfer in Griekenland. De spits die vorig seizoen topscorer werd in de Griekse Super League verruilde Volos voor de subtopper AEK Athene. Van Weert debuteerde als invaller voor zijn nieuwe ploeg in de uitwedstrijd tegen Panathinaikos. Het duel werd helaas voor de 32-jarige spits met 2-1 verloren.
 
Leonel Miguel debuteerde in Spanje. De verdediger uit Zuidhorn en opgeleid door FC Groningen kondigde afgelopen weekend een transfer aan naar het Spaanse Sporting Gijon, uitkomend in de Segunda Division. Miguel begint in Spanje in het tweede elftal en stond in de uitwedstrijd bij CD Colunga direct in de basis. Het duel eindigde in 0-0.
 
Matchwinner 
Middenvelder Ludovit Reis, opgeleid op Corpus den Hoorn, kroonde zich voor de tweede week achtereen als matchwinner bij Hamburger SV. Reis schoot de derde treffer binnen in de uitwedstrijd tegen Holstein Kiel. HSV won het duel in de 2. Bundesliga met 3-2. Afgelopen week maakte Reis het enige doelpunt in de wedstrijd tegen Karlsruher.   

Kostic

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard