string(9) "claudebot"

Boetnlaand: Dallinga grote man in Frankrijk.

Maandag 30 januari 2023 om 15:45

FC Groningen verloor afgelopen zondag met 3-2 van FC Volendam. In Boetnlaand liet spits Thijs Dallinga van zich spreken en liet Ludovit Reis zien goed uit de winterstop te zijn gekomen. Verdediger William Troost Ekong kondigde een nieuw avontuur aan.

Thijs Dallinga was zondag de grote man bij het Franse Toulouse. De spits maakte beide goals van zijn ploeg in de uitwedstrijd op bezoek bij RC Strasbourg. Toulouse won de uitwedstrijd met 2-1. Dallinga schoot na ongeveer een half uur spelen de gelijkmaker tegen de touwen via een harde volley. Aan het begin van de tweede helft kopte de spits een harde voorzet vanaf links raak. Dallinga maakte dit seizoen zes goals in 19 competitiewedstrijden in de Franse Ligue 1.

Ludovit Reis is de winterstop goed uitgekomen bij het Duitse Hamburger SV. De middenvelder, opgeleid op Sportpark Corpus den Hoorn, stond in de eerste speelronde na de break in de basis en scoorde. HSV won in eigen huis met 4-2 van Eintracht Braumschweig. Reis gooide in de blessuretijd van het duel de wedstrijd in het slot. Reis rondde een lange rush vanaf de linkerkant zelf af, zijn vierde treffer in de 2. Bundesliga dit seizoen.

William Troost Ekong heeft het Engelse Watford verlaten voor een avontuur in de Italiaanse Serie A. De verdediger tekende afgelopen week een contract bij Salernitana en begon vrijdagavond direct in de basis bij de uitwedstrijd tegen Lecce. Troost Ekong speelde 90 minuten en won met 2-1.

Hans Hateboer liet ook van zich spreken in de Serie A. De rechtsback van Atalanta won thuis van Sampdoria. In Bergamo werd het 2-0 voor Atalanta. De door de FC opgeleide verdediger gaf de assist bij het eerste doelpunt. Met 38 punten uit 20 duels in Atalanta vol op in de race voor de plaatsen die recht geven op Champions League.

Bjorn Meijer, een andere door de FC opgeleide back, gaf net als Hateboer een belangrijke assist. De verdediger van het Belgische Club Brugge kopte in het duel met Zulte Waregem in blessuretijd van de eerste helft een bal terug voor het doel. Hierdoor kon een teamgenoot de uiteindelijk winnende treffer tegen de touwen schieten, 1-2.  

Gerelateerd nieuws.

01:59
19 uur geleden

FC Groningen begint aan finale van het seizoen

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Speelt FC Groningen straks in het shirt van jouw dromen?