string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Boetnlaand’: Chery schiet raak, Suárez naar club van honderd.

Maandag 12 september 2016 om 11:32

FC Groningen kwam zondag in eigen huis niet verder dan een punt tegen Sparta Rotterdam. In ‘Boetnlaand’ scoorde Tjaronn Chery op prachtige wijze, had Luis Suárez zich zijn jubileum anders voorgesteld en liet Michael de Leeuw zien ‘on fire’ te zijn.

FC Groningen kwam zondag in eigen huis niet verder dan een punt tegen Sparta Rotterdam. In ‘Boetnlaand’ scoorde Tjaronn Chery op prachtige wijze, had Luis Suárez zich zijn jubileum anders voorgesteld en liet Michael de Leeuw zien ‘on fire’ te zijn.

Tjaronn Chery kent een goede start van het huidige seizoen. De aanvaller van het Engelse QPR scoorde in zijn eerste drie wedstrijden drie strafschoppen en maakte afgelopen zaterdag op prachtige wijze zijn vierde treffer van het seizoen.

Vrije trap
Dit keer was de afstand iets verder dan elf meter, want Chery krulde een vrije trap van ruim 25 meter op een schitterende manier in de bovenhoek. QPR kwam thuis tegen Blackburn Rovers echter niet verder dan 1-1. De club van Chery staat op een zevende plaats in de Championship. De voormalig FC’er stond tot op heden alle zes competitiewedstrijden in de basisopstelling en werd afgelopen week door de fans van QPR uitgeroepen tot Player of the Month August.

Jubileum
Luis Suárez speelde zaterdagavond zijn honderdste duel voor FC Barcelona, maar had zich dit jubileum vast anders voorgesteld. De Uruguayaan begon thuis tegen het gepromoveerde Alavés op de bank. De regerend landskampioen in Spanje had het echter moeilijk tegen de voormalige club van oud-FC’er Magno Mocelin en kwam halverwege de tweede helft op een 2-1 achterstand.

Suárez werd vlak na het tweede doelpunt van de bezoekers ingebracht, maar kon de stand niet meer veranderen. Hoewel de aanvaller ditmaal niet scoorde, kan hij terugkijken op mooie cijfers na honderd duels in Barcelona. De spits maakte namelijk al 88 goals voor Barça en gaf 43 assists.

Kopdoelpunt
De Leeuw is los in Amerika. De aanvaller van Chicago Fire lijkt zijn draai steeds beter te vinden en was zondagnacht voor de derde maal op rij trefzeker in de Major League Soccer. In de thuiswedstrijd tegen Toronto maakte de voormalige publiekslieveling van FC Groningen een fraai kopdoelpunt. De wedstrijd werd helaas voor De Leeuw en zijn ploeggenoot Johan Kappelhof met 2-1 verloren. Chicago staat negende in de Eastern Conference, het gat met de zesde plek, die recht geeft op het spelen van play-offs, is acht punten.

Gerelateerd nieuws.

19 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard