string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Bijzondere mijlpaal Suárez, veel debutanten.

Maandag 30 september 2019 om 14:58

Joel Asoro debuteerde afgelopen week voor FC Groningen. De Zweedse aanvaller maakte zijn eerste minuten tijdens een officieel duel van het eerste elftal in de uitwedstrijd tegen PSV. In Boetnlaand waren er diverse voormalig FC’ers die afgelopen week debuteerden voor hun club en behaalde Luis Suárez een bijzondere mijlpaal.

FC Barcelona won afgelopen weekend met 2-0 op bezoek bij Getafe. Luis Suárez maakte vlak voor de rust de eerste treffer van de Catalanen, zijn derde competitiegoal dit seizoen. Een bijzonder doelpunt voor de Uruguayaan want het was zijn 400ste clubdoelpunt uit zijn carrière. Suárez werd in 2006 door FC Groningen vanuit Uruguay naar Europa gehaald en maakte in het seizoen 2006/2007 vijftien goals voor de Trots van het Noorden.
 
Debutanten
Jeffrey Chabot stapte afgelopen zomer over van FC Groningen naar het Italiaanse Sampdoria. De Duitse verdediger moest even wachten op zijn eerste minuten in de Serie A, maar mocht afgelopen woensdag voor het eerst meedoen in de competitiewedstrijd op bezoek bij Fiorentina. Chabot viel na 65 minuten spelen in, bij het duel dat uiteindelijk met 2-1 werd verloren. Afgelopen weekend had de Duitser zijn eerste basisplaats te pakken in de thuiswedstrijd tegen Internazionale. Chabot speelde de volledige wedstrijd en ging met 3-1 onderuit.
 
Ook Timo Letschert debuteerde. De verdediger speelt sinds dit seizoen bij het Duitse Hamburger SV en startte het seizoen met een blessure. Afgelopen zaterdag was Letschert invaller in de uitwedstrijd tegen Jahn Regensburg (2-2) en speelde hij zodoende zijn eerste wedstrijd voor de club uit Hamburg.
 
Hilal Ben Moussa maakte voor het eerst zijn opwachting bij zijn nieuwe club. De middenvelder is bezig aan zijn eerste buitenlandse avontuur bij het Roemeense ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Afgelopen week speelde de club een bekerwedstrijd bij Ripensia Timişoara. Ben Moussa speelde voor het eerst mee, won met 4-1 en maakte een treffer.
 
Doelpunt
Ook Richairo Zivkovic scoorde. De spits van het Chinese Changchun Yatai maakte in de thuiswedstrijd tegen Sichuan Longfor na 14 minuten spelen de enige treffer van het duel. De veertiende competitiegoal voor de spits in 22 optredens. Zijn ploeg houdt door de winst aansluiting met de top op het tweede Chinese niveau.

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren