string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand’: Berg trefzeker, feest bij Magnasco.

Maandag 19 september 2016 om 16:10

FC Groningen opende afgelopen vrijdag de zesde speelronde van de Eredivisie met een klinkende 5-1 uitoverwinning op FC Utrecht. In ‘Boetnlaand’ maakte Marcus Berg zijn eerste competitietreffers van het seizoen, was het feest voor Stefano Magnasco en vond David Texeira een nieuwe club.

Marcus Berg was zondagmiddag met twee goals en een assist zeer belangrijk in de 4-0 thuisoverwinning van het Griekse Panathinaikos op PAS Giannina. De spits kopte via een snoekduik na 38 minuten de 1-0 binnen, stond aan het begin van de tweede helft aan de basis van de 2-0 met een schitterende pass en schoot een kwartier voor tijd met links de 3-0 binnen.
 
Het waren de eerste goals van Berg in de competitie, die pas twee speelrondes oud is. De Zweed is begonnen aan zijn vierde seizoen in Griekenland en ging zondag met zijn eerste treffer van de middag door de grens van 50 competitietreffers voor de club uit Athene. Vlak na zijn tweede goal werd de voormalig FC’er gewisseld. Met zes punten uit 2 duels doet Panathinaikos bovenin mee in de Griekse Super Liga.
 
Supercup
Feest was het ook voor Stefano Magnasco. De verdediger van Universidad Catolica won afgelopen weekend de Chileense Supercup. Universidad de Chile, de andere universiteitsclub uit de hoofdstad Santiago, werd met 2-1 verslagen. Daarmee was de gigantische beker voor Magnasco en zijn teamgenoten. Hoewel de ex-Groninger vorig jaar af en toe zelfs aanvoerder was, is Magnasco de laatste weken zijn basisplaats kwijt. De rechtsback kwam vlak voor tijd als invaller in het veld om de winst over de streep te trekken.
 
Virgil van Dijk en Dusan Tadic weten dit seizoen ook weer wat winnen is. Southampton pakte na vijf competitierondes eindelijk de volle buit in de Engelse Premier League. Swansea City werd in eigen huis met 1-0 verslagen. Tadic en Van Dijk stonden beiden in de basisopstelling. Met vijf punten uit 5 duels staat Southampton 14e in de competitie. Donderdag werd er ook al gewonnen in de Europa League. Van Dijk droeg donderdag voor het eerst in een officiële wedstrijd voor Southampton de aanvoerdersband.
 
Nieuwe club
David Texeira heeft een nieuwe club. De spits speelde begin dit jaar nog in Turkije, maar zijn contract werd na de degradatie van zijn club Sivasspor uit de Super Lig afgelopen zomer ontbonden. De Uruguayaan kon daardoor na het sluiten van de transferdeadline overstappen naar een andere club en vond in het Portugese Vitoria Sport Clube een nieuwe werkgever. Afgelopen weekend behoorde Texeira nog niet tot de wedstrijdselectie. De voormalige FC-spits zag zijn teamgenoten met 1-1 gelijkspelen tegen Belenenses. Vitoria staat 10e in de Portugese Primeira Liga.
 

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’