string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: ‘Berg in de prijzen, nieuw avontuur Islamovic’.

Maandag 06 februari 2017 om 11:17

FC Groningen kwam zaterdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Excelsior. In Boetnlaand viel Marcus Berg in de prijzen, vond Dino Islamovic een nieuwe club en begon Stefano Magnasco uitstekend aan het tweede gedeelte van het seizoen.

Marcus Berg verlengde afgelopen week zijn contract bij het Griekse Panathinaikos tot medio 2019. De Zweedse spits viel enkele dagen later in de prijzen. Berg werd door de Griekse spelersbond uitgeroepen tot beste buitenlandse speler van afgelopen seizoen in de Griekse Super League. De voormalig FC’er won de prijs al eerder in het seizoen 2013/2014.
 
Berg bekroonde zijn mooie week met een doelpunt tijdens de uitwedstrijd tegen PAS Giannina. De spits frommelde zaterdagavond na bijna een uur spelen een bal over de lijn en tekende op die manier voor de gelijkmaker. De topclub kwam niet verder dan de 1-1 en daarmee liet het weer dure punten liggen. Voor de derde maal werd al niet gewonnen waardoor Panathinaikos nu vijfde staat in de Super League.
 
Chili
Stefano Magnasco is in de nacht van zondag op maandag goed begonnen aan het tweede gedeelte van het seizoen in Chili. De Chileense competitie is opgedeeld in twee aparte ‘toernooien’ de Apertura en de Clausura. Universidad Catolica, de club van Magnasco, is titelhouder van beide competities en startte afgelopen nacht de Clausura met een thuiswedstrijd tegen San Luis de Quillota.
 
Magnasco stond als rechtsback in de basisopstelling en creëerde in de beginfase direct een goede kans voor zijn ploeg. Later in de wedstrijd werd een voorzet van de rechterkant bijna tot doelpunt gepromoveerd, maar lange tijd bleef het 0-0. Vlak voor tijd kreeg Universidad Catolica een strafschop die werd benut waardoor de eerste drie punten konden worden bijgeschreven.
 
Nieuwe club
Dino Islamovic heeft een nieuwe club gevonden. De Zweed gaat in eigen land aan de slag bij Trelleborgs FF dat uitkomt op het tweede niveau. De spits zat een half jaar zonder club nadat hij in de zomer bij FC Groningen vertrok en werkte diverse stages af. Islamovic tekende een contract voor zes maanden met een optie.
 
In tegenstelling tot Islamovic mag Jeroen Veldmate juist weer op zoek naar een nieuwe uitdaging. De verdediger heeft zijn contract bij het Deense Viborg laten ontbinden. Veldmate begon in 2015 sterk aan zijn eerste buitenlandse avontuur, maar kende afgelopen maanden veel tegenslag. De verdediger had nog een contract tot het einde van het seizoen, maar is nu dus transfervrij.

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’