string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Bob van Uden versterkt team FC Groningen Esports.

Maandag 07 september 2020 om 14:01

Bob van Uden uit Amsterdam versterkt per direct het team van FC Groningen Esports. De 21-jarige Amsterdammer zal aankomend seizoen naast Nick den Hamer uitkomen in de eDivisie. Hij neemt hierin het stokje van stadsgenoot Levy Frederique over, die vorig jaar samen met Den Hamer een knappe top-4 plek bereikte. 

_MG_8543

Van Uden stond tot en met het afgelopen seizoen onder contract bij AFC Ajax, door wie hij de afgelopen drie seizoenen was uitgeleend aan het Japanse Sagan Tosu. Namens Sagan Tosu kwam hij tweemaal succesvol uit in de eJ-League, waar hij zelfs een keer de finale wist te bereiken. Voorafgaand aan zijn Japanse avontuur heeft Van Uden al ervaring in de eDivisie opgedaan: hij vertegenwoordigde PEC Zwolle in het seizoen 2017/2018. 

Den Hamer is erg te spreken over zijn nieuwe teamgenoot: “Nadat ik hoorde dat Levy zou vertrekken, wist ik vrij snel dat ik Bob als teamgenoot en medespeler in de Edivisie wilde hebben. Ik ben erg blij dat dit nu gelukt is.” Aan ambitie is binnen het team geen gebrek: “Met dit team spelen we echt mee om het kampioenschap,” zegt Van Uden. 

Kort na de release van FIFA 21 op vrijdag 9 oktober zal het team in de eDivisie in actie te zien zijn.

_MG_8601

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren