string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Blij met nieuwe aanwinsten.

Dinsdag 06 januari 2009 om 15:03

In de 213de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de wedstrijd tegen sc Heerenveen, gaat hij in op twee nieuwe aanwinsten en blikt hij vooruit op de tweede helft van de competitie.

“Vlak voor de winterstop verloren we in een uitverkocht Euroborg met 3-2 van sc Heerenveen. Een flinke domper zo vlak voor de jaarwisseling. Ondanks het feit dat de laatste serie wedstrijden redelijk teleurstellend was te noemen, staan we nog zevende op de ranglijst. Daarmee liggen we op koers om de doelstelling, het bereiken van de play-offs, te behalen.”

“We zijn heel blij dat we gisteravond een overeenkomst hebben gesloten met Nicklas Pedersen. Het is opnieuw een jonge speler die we langdurig en zorgvuldig gescout hebben. Hij is 21 jaar oud en zal uiteraard nog wat tijd nodig hebben om zich aan te passen. Hij is zeker een beloftevolle spits, aan wie we in de komende jaren met z’n allen veel plezier kunnen beleven. Gisteravond is hij goed door de medische keuring gekomen en daardoor is hij vanochtend ook meteen vertrokken naar Marbella voor het trainingskamp.”

“Een andere aanwinst die we in de afgelopen twee weken hebben gecontracteerd, is de 18-jarige Serhat Koç. Hij zal de rest van het seizoen bij FC Eindhoven spelen en dus niet een vervroegde overstap naar Groningen maken. Serhat sluit aan het begin van het seizoen 2009/2010 aan bij de eerste selectie.”

“De eerste selectie is vannacht afgereisd naar Rotterdam Airport en daarvandaan vertrokken naar het Spaanse Marbella. Daar bereiden spelers en staf zich voor op de tweede seizoenshelft. Die begint op zondag 18 januari met een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De verkoop voor de (halve) buscombi naar dit duel is reeds begonnen. Ook de verkoop voor het belangrijke bekerduel met NAC Breda op woensdag 21 januari is gestart. Ondanks het feit dat de wedstrijd op een woensdag om 20.45 uur wordt gespeeld, hopen we op de steun van veel fans. Het KNVB-bekertoernooi is immers nog altijd de kortste weg naar Europees voetbal.”

“Overigens is een van onze thuiswedstrijden een uur verplaatst. Het midweekse duel met NEC op woensdag 4 februari begint in verband met afspraken over het TV-contract om 21.00 uur in Euroborg.”

“Komende vrijdag zal een gezelschap van circa twintig personeelsleden van FC Groningen via IJmuiden per boot afreizen naar het Engelse Newcastle. Daar zullen zij onder meer de wedstrijd Newcastle United-West Ham United bijwonen op zaterdagmiddag. Zondagmiddag gaat een deel van het gezelschap naar Edinburgh om daar de stadsderby Hibernian-Hearts te bekijken in de vierde ronde van de Schotse FA Cup. Zij voegen zich daar bij een groep FC Groningen-fans die een jaarlijkse uitwisseling met de groenwitte collega-club Hibernian onderhoudt.”

“Volgende week staan twee nieuwjaarsrecepties op de agenda. Op dinsdagavond 13 januari is de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de Hattrick’s Club. Op donderdagavond 15 januari houdt de Supportersvereniging FC Groningen de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst. Bij beide gelegenheden zullen spelers en staf van de eerste selectie en een afvaardiging van directie en management van de club aanwezig zijn.”

“De FC Groningen Junior Club heeft de activiteiten voor de komende periode weer online staan. Dat betekent dat de leden zich weer kunnen aanmelden via de speciale Junior Club-pagina op deze website. Ook het aanmelden voor verjaarsfeestjes in de periode van januari tot en met mei valt hieronder.”

“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren