string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Blessuretijd kost FC Groningen opnieuw punten tegen Heerenveen.

Dinsdag 10 maart 2009 om 12:18

FC Groningen heeft afgelopen weekend in een uitverkocht Abe Lenstra stadion weer verloren van sc Heerenveen. Ondanks drie rode kaarten voor Martijn Meerdink, Gonzalo Garcia en Ron Jans aan de kant FC Groningen bleef er lang uitzicht op een 1-1 gelijkspel, maar in de blessuretijd wist Elm de bal nog langs Luciano te schieten. De wedstrijd werd zoals vaker de laatste tijd verloren ná de negentig minuten officiële speeltijd.

Beide teams begonnen agressief aan de wedstrijd en dat leverde Martijn Meerdink en Michael Dinsdag al in de eerste vijf minuten een gele kaart op. Na een kwartier moest Pranjic na een overtreding geblesseerd het veld verlaten en hij werd afgelost door Smarason. Jong-A-Pin was de volgende die geel ontving na een harde overtreding op Meerdink. Ondanks het harde spel werd er goed gevoetbald. FC Groningen liet na de blamage van vorige week in Alkmaar ditmaal zien dat het team wel degelijk kan voetballen.
Aan werklust ontbrak het niet aan de kant van het team van Ron Jans. Helaas voor de Groningers kon Meerdink het niet laten vast te houden, waardoor hij binnen twintig nogmaals geel getoond kreeg en hij dus met een rode kaart het veld moest verlaten. De volgende kaart was voor Garcia die opzettelijk hands maakte en daarmee een gevaarlijke aanval van Heerenveen wist te onderbreken. Verder dan een paar kansen kwamen beide teams in de eerste helft niet. Luciano bracht redding op een schot van Henrique en met een reflex wist hij de inzet van Smarason ook buiten het doel te houden.
De tweede helft
Na rust kwam Ondrej Svejdik in het veld voor Tom Hiariej om wat meer dreiging te brengen aan de kant van FC Groningen. Het spelbeeld veranderde nauwelijks en de Groningers vochten als leeuwen ondanks het ondertal. Het kaartenspel was nog niet over en Bak Nielsen was de volgende die geel ontving na een overtreding op Lovre. Bij Heerenveen verving Kalou de geblesseerde Svec. In de 59ste minuut was het Grindheim die met een afstandsschot onverwachts de score opende: 1-0.
De vreugde aan Friese zijde duurde niet lang. Binnen tien minuten wist Danny Holla de voorzet van Fredrik Stenman binnen te koppen: 1-1. Vlak daarna bracht Marcus Berg de andere FC Groningen spits Garcia bijna in stelling voor een tweede doelpunt, maar de bal ging er niet in. In de 75ste minuut werd Garcia zwaar bestraft voor het wegschoppen van de bal. Hij kreeg zijn tweede gele kaart en kon net als Meerdink in de eerste helft alvast gaan douchen. Toch leek FC Groningen nauwelijks last te hebben van het ondertal en was een punt in zicht. Gerald Sibon kwam bij Heerenveen nog in het veld voor Jong-A-Pin.
Zelfs in de extra tijd bleek de strijd nog niet over. Ron Jans was de derde Groninger die moest vertrekken, omdat hij uit protest de bal wegschopte. In de laatste seconden van de wedstrijd werd door Kalou aan Elm de gelegenheid gegeven op een Fries doelpunt. Van dichtbij faalde de spits niet en bezorgde Heerenveen alsnog de drie punten. De heenwedstrijd in Groningen voor de winterstop werd ook al beslist door een treffer in blessuretijd, toen won Heerenveen met 2-3. Mede door de magere resultaten van de directe concurrenten NAC, FC Utrecht en NEC, staat FC Groningen nog altijd op een nette zesde plaats.
Opstelling FC Groningen
Luciano; Hiariej (46’ Svejdik), Sankoh, Granqvist, Stenman; Holla, Meerdink (25’ rood), Levchenko, Lovre; Berg, Garcia. Rest bank: Van Loo, Matthijs, Ajilore, Metaj, Krohne, Kluin.
Junior Club activiteiten
Voor de derby van het Noorden waren er maar liefst twaalfhonderd FC Groningen supporters naar het Abe Lenstra stadion vertrokken. Daarvan waren er twee goedgevulde bussen van de FanTour van de Junior Club aanwezig. Daarnaast waren er elf leden die mee mochten lopen in de line- up vooraf aan de wedstrijd. Dit waren: Matthijs Groenbroek, Jesse Hazenberg, Quinten Hoks, L. Kampijon, Frank Kannegieter, Naud Keen, Bas Klomberg, Koen Klomberg, Wilko Koekoek, Kevin Kuipers en Jens Leffers.
(foto’s Jan Westman)

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

6 dagen geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’