string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Bizot met Jong Oranje naar EK; Hagenauw mogelijk op stage.

Vrijdag 17 mei 2013 om 14:11

Marco Bizot speelt komende maand met Jong Oranje op het EK in Israël. De doelman is door bondscoach Cor Pot geselecteerd voor het eindtoernooi voor ploegen onder-21. Arjen Hagenauw hoort dinsdag of hij met Oranje onder-19 op trainingsstage gaat.

Bij de selectie van 23 spelers zijn geen andere FC’ers opgenomen. Leandro Bacuna, Virgil van Dijk en Género Zeefuik behoorden nog wel tot de voorselectie. Ook Johan Kappelhof en Lorenzo Burnet behoorden de afgelopen twee jaar tot de ‘long-list’ voor Jong Oranje.
Trainer Robert Maaskant over de uitverkiezing van Bizot: “Het is geweldig voor hem en ook terecht. We hebben hem na de winterstop de kans gegeven in het eerste elftal van FC Groningen en hij heeft het prima gedaan. Hij gaat nog een hele mooie carrière tegemoet.”
Over de afwezigheid van Virgil van Dijk: “Virgil had ook prima in deze selectie gepast. Maar als je de namen van de centrale verdedigers ziet, die wel bij de 23 zitten dan weet je dat het voor de bondscoach een hele moeilijke keuze is geweest. Van Dijk is een geweldige speler, maar heeft op zijn positie in Nederland nogal wat concurrentie.”
Programma Jong Oranje
De ploeg start de voorbereiding aanstaande maandag 20 mei om 12.30 uur met een trainingsstage in Doorwerth, gevolgd door een oefeninterland in Emmen op vrijdag 24 mei tegen Australië. Dit duel wordt gespeeld in het stadion van FC Emmen en begint om 18.30 uur. Op dinsdag 28 mei vertrekt de ploeg naar het Israëlische Haifa waar de laatste fase van de voorbereiding op de eindronde plaatsvindt.
Het UEFA EK onder-21 vindt van 5 tot en met 18 juni plaats in Israël. Jong Oranje is ingedeeld in groep B en treft achtereenvolgens Duitsland (6 juni, Petach Tikva), Rusland (9 juni, Jeruzalem) en Spanje (12 juni, Petach Tikva).
Oranje onder-19
Spits Arjen Hagenauw van RVO FC Groningen/Cambuur A1 is opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal onder-19 jaar. De groep werkt van 27 tot 29 mei een trainingsstage af ter voorbereiding op het EK-kwalificatietoernooi van 1 tot 11 juni in het Noorse Oslo.
Op dinsdag 21 mei wordt de definitieve selectie en standby-lijst bekend gemaakt voor deze trainingsstage. Voor deze stage worden 24 van de 29 spelers geselecteerd. Tijdens deze stage wordt op woensdag 29 mei een onderlinge selectiewedstrijd gespeeld. Na afloop van de wedstrijd wordt de definitieve selectie van 18 spelers bekend gemaakt.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’