Bijzonder thuisduel FC Groningen met ‘Helden van Weleer’

2 december 2018

De thuiswedstrijd van FC Groningen tegen NAC Breda, vanmiddag, zondag 2 december, wordt een feest der herkenning met een weerzien van vele ‘Helden van Weleer’. De Trots van het Noorden heeft alle oud-spelers en voormalige trainers van de club uitgenodigd voor dit bijzondere initiatief. In de pauze van de wedstrijd zullen ruim zestig oud-spelers een ereronde maken door het stadion. De wedstrijd in het Hitachi Capital Mobility Stadion begint om 16.45 uur. Het stadion en de kassa's openen om 15.15 uur.

Bij het afscheid van het toenmalige Stadion Oosterpark op zondag 18 december 2005 werd voor het laatst een dergelijke 'reünie' gehouden. Dertien jaar later heeft FC Groningen alle oud-spelers uitgenodigd om hen in het zonnetje te zetten rondom het thuisduel met NAC Breda. De ‘Helden van Weleer’ zullen tijdens de pauze van de Eredivisiewedstrijd, die om 16.45 uur begint, een ereronde maken langs de tribunes van het Hitachi Capital Mobility Stadion.

Namen
FC Groningen heeft veel oud-spelers en -trainers persoonlijk benaderd en het enthousiasme onder hen die de club heeft weten te bereiken is groot. Ruim zestig meer en minder bekende namen zullen zondagmiddag in de rust van de wedstrijd langs de tribunes passeren, bij benadering op volgorde van opkomst:
Dick van Vlierden, Bert Witkop, Geert Schuurman, Peter Eimers, Wubbie Smeins, Bert Oldenburger, Herman Dijkstra, Azing Griever, Anne Mulder, Walter Waalderbos, Johan Tukker, Bud Brocken, Rob McDonald, Herman Dieterman, Henk de Haan, Ronald Steenge, Adri van Tiggelen, Jos Roossien, Paul Mason, Joop Gall, Johan de Kock, Richard Vennema, Pieter Beuzenberg, Garry Brooke, Barend Beltman, Marco Koorman, Jan Veenhof, Ulrich Wilson, Grafton Holband, Marcel van Buuren, Mart van Duren, Henderikus Huisman, Martin Drent, Clyde Wijnhard, Arjan Blaauw, Lucien Sahetapy, Mathias Rosén, Petter Andersson, Edwin Prins, Sander van Gessel, Hugo Alves Velame, Melchior Schoenmakers, Paul Matthijs, Luciano da Silva, Roy Beukenkamp, Pascal Averdijk, Paul Janssen, Ignacio Tuhuteru, Rolf Landerl, Regillio Vrede, Jeroen Lambers, Kiran Bechan, Yuri Cornelisse, Gibril Sankoh, Evgeniy Levchenko, Gijs Koopmans, Marcel Pannekoek, Shkodran Metaj, Serdar Öztürk, Berry Powel, Maikel Kieftenbeld, Johan Kappelhof en Erik Nevland.

Aanvullende wedstrijdinformatie
Treinreizigers uit de richting Assen moeten komende zondag rekening houden met uitval van de NS-treinen op dat traject. Er zullen bussen worden ingezet, wat dus een langere reistijd tot gevolg heeft.
In het stadion zal voor het eerst bij alle horecapunten een PIN-betaalmogelijkheid aanwezig zijn, naast de gebruikelijke betalingsmogelijkheid via de (Seizoen)ClubCard of horecabetaalkaart.
In de pauze van de wedstrijd zal direct van start worden gegaan met de Gasunie Shoot-Out Bokaal. De vaste onderwerpen zoals het Fair Play spel en de uitslag van de verloting van de programmaboekjes vinden na afloop van de wedstrijd plaats. De wedstrijd staat zondagmiddag onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. Overige officials zijn de heren Diks, Steegstra, Kooij, Dieperink en Siebert.

Laatste nieuws