string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Bijna 18.000 kaarten beschikbaar voor bekerfinale.

Dinsdag 31 maart 2015 om 11:40

Mocht FC Groningen de bekerfinale op zondag 3 mei 2015 bereiken, dan krijgt de club van de KNVB 17.820 kaarten toegewezen. Uitgangspunt van de Trots van het Noorden bij de kaartverkoop is dat iedere seizoenkaarthouder van FC Groningen de mogelijkheid krijgt een finaleticket aan te schaffen.

Bij kwalificering voor de bekerfinale start de kaartverkoop voor seizoenkaarthouders op dinsdag 14 april. Voor drie supportersgeledingen start de verkoop op donderdag 9 april, de dag na de halve finale van de beker tegen Excelsior. FC Groningen benadrukt dat er voor alle belangstellende seizoenkaarthouders ruim voldoende tijd komt om een bekerfinalekaart aan te schaffen. Voor het verkrijgen van een toegangsbewijs voor de finale in Rotterdam is in alle gevallen een Seizoenkaart of ClubCard verplicht. Iedere Seizoen- of ClubCardhouder kan maximaal één kaart aanschaffen.
Verplichte buscombiregeling
In het geval de bekerfinale wordt gehaald, geldt voor het vervoer naar de Rotterdamse Kuip op zondag 3 mei, een verplicht georganiseerd vervoer per bus voor reguliere supporters. FC Groningen gaat – samen met vervoerspartner Arriva – werken met diverse opstapplaatsen in Stad en Ommeland. Meer en aanvullende informatie over bijvoorbeeld welke locaties dit  zijn en de vertrektijden van de bussen, wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.
Prijs
De prijs voor het bijwonen van de bekerfinale – inclusief vervoer – is 59,55 euro. De prijs voor de kaarten is vastgesteld door de KNVB. Het resterende deel betreft organisatie- en vervoerskosten, zoals het inhuren van de bussen. De kaartverkoop verloopt online, in de FanCorner bij Euroborg en via de 35 bij FC Groningen aangesloten Primera-verkooppunten. Voor seizoenkaarthouders geldt bij de aanschaf van een kaart een voorkeursperiode van zeven dagen, van dinsdag 14 april tot en met maandag 20 april. Na de voorkeursperiode worden de overgebleven beschikbare kaarten verkocht aan ClubCardhouders.
Eigen vakken
Met drie supportersgroeperingen zijn afspraken gemaakt over het aantal beschikbare kaarten en de daarbij behorende vakken in De Kuip. De Supportersvereniging FC Groningen, de Z-Side en Groningen Fanatics kunnen deze kaarten vanaf donderdag 9 april tot en met zondag 12 april verkopen aan hun achterban. Ook hiervoor geldt een verplicht georganiseerd vervoer per bus.
Leden van de Supportersvereniging FC Groningen ontvangen nog voor de halve finale een brief van het bestuur van de supportersvereniging met een toelichting op de wijze van kaartverkoop. Supporters, die via één van de hierboven genoemde drie groeperingen een kaart afnemen, worden op zondag 3 mei per groepering in de Kuip bij elkaar geplaatst. 
Communicatie
Vanaf nu vindt er de komende periode onder meer via deze website regelmatig berichtgeving plaats over een mogelijke bekerfinale van FC Groningen op zondag 3 mei.
Houd onze communicatiekanalen dus in de gaten!
Volg ons ook via Facebook, www.facebook.com/fcgroningen en Twitter @fcgroningen

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren