string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Bijl, Baas en Oldenburger tekenen contract; ook De Vos vastgelegd.

Vrijdag 27 mei 2016 om 15:45

Glenn Bijl, Roland Baas en Kasper Oldenburger van FC Groningen onder-23 hebben vandaag hun handtekeningen gezet onder een contract voor de duur van één seizoen met een optie voor nog een jaar. Robbert de Vos zal tekenen voor twee jaar met een optie voor nog één jaar.

In het perscentrum van Euroborg waren de drie spelers aanwezig, die de volledige opleiding van FC Groningen doorliepen en inmiddels tot de selectie van FC Groningen onder-23 behoren. Hun ouders en vriendinnen waren eveneens present bij het officiële moment van de ondertekening van contracten (in viervoud).

Oldenburger
Manager technische zaken Peter Jeltema sprak spelers en ouders toe en begon met vleugelaanvaller Kasper Oldenburger, die in de laatste competitiewedstrijd van afgelopen seizoen een kruisbandblessure opliep. “Je bent afgelopen seizoen het gevecht aangegaan en dat heb je gewonnen. Helaas heb je nu te kampen met een blessure die je mogelijk negen maanden aan de kant houdt. Maar net zoals je je door afgelopen seizoen hebt geknokt, zul je ook weer door deze revalidatie knokken.” “Bij onze besprekingen zat een totaal andere Kasper dan een jaar eerder. Dat heet ontwikkeling. We vinden dat we dat moeten belonen om je een stap verder te laten zetten in je droom. Ik ben ervan overtuigd dat je in het voorjaar van 2017 nog sterker terugkomt en dan zullen we kijken hoe we het jaar erop gaan invullen,” sloot Jeltema zijn betoog af.

Baas
Voor linksback Roland Baas is het zijn tweede contract bij de Trots van het Noorden. Jeltema: “Eerder ondertekenden we een overeenkomst bij de Vrienden van de Jeugdopleiding. Toen was het allemaal nog nieuw en inmiddels ben je helemaal gewend. Dit is voor jou het seizoen van de waarheid. Het gaat nu echt gebeuren. Dit contract is een stimulans en een erkenning voor jou als voetballer.” “Op het persoonlijke vlak heb je inmiddels een nieuw huis gevonden en ben je gaan samenwonen met je vriendin in een appartement in Siddeburen. Dat geeft rust en stabiliteit. Je bent verworden tot een volwassene en het komt er nu op aan. We gaan zien wat je echt allemaal kunt en kennen je als iemand die mentaal sterk is.”

Bijl
Rechtsback Glenn Bijl wordt komend seizoen gezien als controlerende middenvelder. Zijn laatste wedstrijd voor Jong FC Groningen, vlak voor de winterstop, tegen Jong Vitesse stond hij op die positie en scoorde hij en gaf ook nog een assist. Na de jaarwisseling werd hij verhuurd aan FC Dordrecht. “Het was voor jou een bijzonder uitstapje naar de Jupiler League. In Dordrecht ging je wonen in een huis met twee andere jongens. En je leven zag eruit als voetballen, slapen, eten en boodschappen doen. Je had weinig tijd om op en neer naar het noorden te komen en gaf aan dat je blij was het meegemaakt te hebben.” “Nu zitten we hier weer in Euroborg en kun jij profiteren van dat halfjaar ervaring in de Jupiler League. Je hebt gespeeld, gescoord en gejuicht. Je gaat in het team weer ‘op nul’ beginnen met de intentie je in de basis te knokken. Er worden over jou wel eens vergelijkingen gemaakt met Maikel Kieftenbeld. In ieder geval ben je een jongen die altijd voor zijn kansen gaat en ook voor jou geldt dat we komend jaar gaan zien wat ervan terecht komt.”

Vakantie
Baas en Bijl gaan nu op vakantie naar respectievelijk Cuba en Mallorca, terwijl Oldenburger in Nederland het eerste deel van zijn revalidatie doormaakt. Binnenkort zal er meer duidelijk worden op het moment dat hij geopereerd moet worden aan zijn kruisband, die begin deze maand helemaal afscheurde.

Middenvelder Robbert de Vos kon deze vrijdag niet aanwezig zijn en zal binnenkort zijn handtekening zetten onder een overeenkomst voor de duur van twee seizoenen met een optie voor nog eens één seizoen. Op zondag 26 juni is de eerste training van 2016/2017 voor de eerste selectie en FC Groningen onder-23 op Sportpark de Koepel in Haren.

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen