Beuvink hoofd scouting FC Groningen

28 juli 2020 / vandaag

FC Groningen heeft Wes Beuvink benoemd tot hoofd scouting. Hij volgt in die functie coördinator Peter Moltmaker op, die zich gaat concentreren op live scouting. De 21-jarige uit Oldenzaal afkomstige Beuvink is sinds september 2019 in dienst bij de Trots van het Noorden, aanvankelijk als videoscout.

Wes Beuvink kwam een jaar geleden over van het adviesbureau SciSports, een bureau dat voetballers op tal van facetten analyseert. Peter Moltmaker was sinds medio 2018 coördinator scouting bij FC Groningen. Daarvoor was de Groninger al vier seizoenen aan de club verbonden als hoofd van de jeugdscouting en twaalf seizoenen als jeugdtrainer.
 
Positiewijzigingen
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus zegt over de positiewijzigingen binnen het team van scouting: “Wij vinden dat de kracht van Peter vooral ligt bij live scouting. Gezien zijn ervaring en netwerk willen wij hem graag inzetten in de eindfase van het scoutings-traject: het live bekijken en beoordelen van geselecteerde spelers voor onder andere de eerste selectie van FC Groningen. Het takenpakket van een hoofd scouting richt zich in onze ogen met name op het analyseren en het planmatig aansturen van de scouting. Wij denken dat dit goed aansluit bij de kwaliteiten en ambities van Wes en wij willen hem die kans graag geven.”
 
Naast Beuvink en Moltmaker maakt ook datascout Sil Piek onderdeel uit van het scoutingteam voor het profvoetbal, onder de eindverantwoordelijkheid van Fledderus. René Bakhuis is live scout voor Scandinavië. Arno de Jong is hoofd jeugdscouting bij FC Groningen. Dit fulltime scoutingsteam wordt ondersteund door vele vrijwillige scouts.

photo5836772375746688456
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws