string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Bert Middel nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen.

Maandag 13 mei 2013 om 16:43

Bert Middel wordt per 1 juli 2013 de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van FC Groningen. Hij volgt in Euroborg Ed Zijp op, die na dit seizoen zijn functie neerlegt bij de Trots van het Noorden. Middel wordt benoemd voor een periode van vier jaar. Die termijn kan daarna nog eenmaal met vier jaar worden verlengd.

Lambertus Peter Middel, roepnaam Bert, is op 24 juni 1952 geboren in Groningen en groeide op in de Oosterparkwijk en later in de Rivierenbuurt. Na de openbare lagere school bezocht hij het Heymans-College, waar hij zijn HBS-B-diploma behaalde. Vervolgens studeerde Middel aan de Rijksuniversiteit Groningen economie, rechten en sociologie. In 1975 studeerde hij af.
Parlementariër
Middel was docent in het Hoger Onderwijs in Groningen, wetenschapper aan de Rijksuniversiteit Groningen (Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen),  journalist bij diverse kranten en tijdschriften, organisatieadviseur in Assen/Utrecht, secretaris van een regeringscommissie in Den Haag/Rijswijk, directeur van een scholingsinstituut in Havelte en Oosterhesselen, lector aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en zeventien jaar parlementariër namens de PvdA, waarvan dertien jaar in de Tweede Kamer en vier jaar in de Senaat.
Daarvoor was Middel onder meer voorzitter van de PvdA-Groningen, gemeenteraadslid in Assen en Statenlid in Drenthe (lijsttrekker). Van 2005 tot 2012 was hij burgemeester van Smallingerland (Drachten en 13 omliggende dorpen). Per 1 januari 2012 is Middel dijkgraaf van het waterschap Noorderzijlvest, dat gevestigd is in Groningen. Tevens is Middel publicist en columnist en is hij (mede-)auteur van zestien boeken.
Hobby’s
Middel is onder meer voorzitter van de Raad van Toezicht van het RBO (Regionaal Bureau Onderwijs Groningen) en lid van de Raden van Toezicht van de Hanzehogeschool Groningen, Lentis (GGZ en ouderenzorg) in Zuidlaren en de dr. S van Mesdagkliniek (forensische psychiatrie) in Groningen. Middel was jarenlang actief in en namens de humanistische beweging. Zijn hobby’s zijn sport (actief en passief), rock & roll, film en literatuur. Bert Middel woont in de pastorie van het Friese Kollum, halverwege tussen Groningen en Leeuwarden.
Afscheidsreceptie
Ed Zijp krijgt op dinsdag 28 mei een afscheidsreceptie in Euroborg aangeboden van FC Groningen voor zijn verdiensten voor de club. Zijp is al ruim 16 jaar in diverse bestuursfuncties aan FC Groningen verbonden.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Profiteer van de collectieve zorgpolis van Univé

3 weken geleden

Maak kennis met Ali Khalil uit de onder-16: ‘ik doe er alles aan om te winnen’

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Nils Eggens: ‘Voetballen geleerd van mijn grote broer’