string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Ben Moussa zet handtekening onder contract.

Woensdag 22 mei 2013 om 15:44

Hilal Ben Moussa heeft dinsdagmiddag in Euroborg zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract bij FC Groningen. De middenvelder en aanvoerder van Jong FC Groningen viert vandaag (woensdag - red.) zijn 21ste verjaardag.

Hilal Ben Moussa kwam vijf jaar geleden van het Utrechtse Elinkwijk naar FC Groningen en speelde eerder in de jeugdopleiding van Ajax. Bij FC Groningen startte hij in 2008 in de B1 en stroomde hij vervroegd door vanuit de A-junioren naar de Beloften. De middenvelder raakte in 2010 ernstig geblesseerd, maar kwam via een revalidatie terug van zijn kruisbandblessure en was afgelopen seizoen captain in de ploeg van trainer Dick Lukkien, Jong FC Groningen.
Knokken
Technisch manager Henk Veldmate sprak Ben Moussa in het bijzijn van zaakwaarnemer Henk Maarten Chin toe alvorens de documenten in drievoud zouden worden getekend. “Wij hebben binnen de club zeer veel waardering voor de manier waarop jij de zaak het opgepakt na je blessure. Dat je goed kon voetballen, dat wisten we al. Maar ook heb je geleerd te knokken. Een aantal mensen is erg dierbaar voor je, waaronder je zaakwaarnemer Henk Maarten. Je weet zelf het beste wat je er allemaal voor hebt moeten doen om zover te komen.”
“Vorig seizoen was je nog niet helemaal ‘los’, maar dit seizoen straalde je uit ‘vrij’ te zijn. We hebben een persoonlijkheid op het veld gezien die graag de volgende stap wil zetten. Je hebt je debuut in het eerste elftal reeds gemaakt en gaat nu verder richting het eerste elftal. Dat is niet het eindstation, maar weer een volgende mogelijkheid in je carrière. We hopen volgend jaar veel van je te mogen genieten. Felicitaties aan jou en je familie en ga gewoon door met de goede dingen die je doet.”
Ongelukkig
Ben Moussa speelde dinsdagavond met Jong FC Groningen nog een afsluitende oefenwedstrijd tegen VV Omlandia. Het was geen gelukkige avond voor de Beloften en voor Ben Moussa persoonlijk. Aan het begin van de tweede helft had hij de mogelijkheid zijn ploeg via een strafschop op gelijk hoogte te brengen, maar werd zijn inzet door de doelman gered.
In de slotfase van het oefenduel scoorde teamgenoot Tigran Gazarjan nog 1-1 en 1-2 voor de Groninger Beloften, die dit seizoen derde werden in de Beloftencompetitie. Voor Ben Moussa begint het volgende seizoen op zondag 23 juni, als de eerste training van 2013/2014 op het programma staat in Haren.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard