Beloften winnen Derby van het Noorden in Heerenveen.

Maandag 02 december 2013 om 14:34

Jong FC Groningen heeft maandagavond bij Jong sc Heerenveen met succes de koppositie verdedigt. De derby van het Noorden voor de Beloften eindigde in Heerenveen in een 0-1 overwinning voor de ploeg van trainer Paul Raveneau. David Texeira werd de matchwinner met de enige treffer van de avond.

De Beloften hebben in de Divisie A nu 22 punten uit 10 duels verzameld en blijven op basis van een beter doelsaldo Jong Heracles Almelo voor. Jong sc Heerenveen blijft door het resultaat van vanavond op 17 punten staan. Raveneau kon in de Derby van het Noorden voor Beloften op sportcomplex Skoatterwald in Heerenveen beschikken over maar liefst zeven eerste selectiespelers.
Naast de verdedigers Timo Letschert, William Ekong en Lorenzo Burnet sloten de middenvelders Rasmus Lindgren, Hilal Ben Moussa en Krisztian Adorjan en spits David Texeira aan bij Jong FC Groningen. Raveneau moest het met name doen zonder zijn aanvoerder Hans Hateboer en de twee andere centrale verdedigers uit de Beloften-selectie Marciano van Leijenhorst en Ron Janzen, die niet wedstrijdfit waren, evenals Arjen Hagenauw.
Assist
Jong FC Groningen kwam al na vijf minuten spelen op voorsprong. Krisztian Adorjan leek tot twee keer toe te gaan scoren, maar uiteindelijk kwam de treffer toch van de voet van Texeira. FC Groningen controleerde daarna de wedstrijd voor rust, maar was slordig in het aanvalsspel. Er werd niets meer gecreëerd, maar de ploeg gaf ook geen kansen meer weg aan Heerenveen.
Na de pauze kregen de Groningse Beloften opnieuw direct een kans en weer was het Adorjan, die kon scoren. De Hongaar stuitte echter op goalie Brian Vandenbussche. Gedurende de tweede helft kwam Heerenveen meer in de wedstrijd, maar Groningen bleef fier overeind. Totdat er zich in de slotfase een aantal hectische voordeed.
Alles-of-niets-fase
In de alles-of-niets-fase voor de thuisclub werd een bal van de Groningse doellijn gehaald en was er nog een wel-of-niet handsbal-situatie. De Groningse defensie hield echter stand en toen Vandenbussche bij een standaard-situatie mee naar voren was, kon Groningen met drie mensen uitbreken. “In plaats van op het lege doel te schieten, gingen we de situatie uitspelen, maar omdat de keeper weg was, ontstond buitenspel. Dat was natuurlijk slordig, want dat moest de 0-2 zijn”, vertelt Raveneau. De voorsprong bleef echter op het bord en dus kon Raveneau tevreden zijn. “Al met al een verdiende overwinning en dat is een mooi resultaat.”