string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

‘Beloften via Euroborg richting Tweede Divisie’.

Dinsdag 26 april 2016 om 14:49

In de 576ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op het afgelopen sportweekend, maar kijkt hij vooral vooruit naar de voetbalaffiches van komende zondag en maandag voor het eerste elftal en de Beloften.

“Sinds afgelopen zondagavond mogen we ons niet langer bekerhouder noemen. In de eigen Rotterdamse Kuip nam Feyenoord de KNVB-beker van ons over na een 2-1 overwinning op FC Utrecht. Ook vanaf deze plaats willen wij de spelers, staf, medewerkers, sponsorrelaties en supporters van Feyenoord van harte feliciteren met deze prachtige prijs. Wij hebben een jaar lang zelf mogen ervaren wat het winnen van een tastbare hoofdprijs met een club doet. Een speciale felicitatie voor onze voormalige speler Eric Botteghin, die twee jaar achtereen de KNVB-beker heeft gewonnen; vorig jaar met ons en nu met Feyenoord. Heel bijzonder en mooi voor hem.”

Landstitel
“Voorafgaand aan de bekerfinale schreef dit keer een andere Groningse topsportploeg geschiedenis. Abiant Lycurgus veroverde zondagmiddag de landstitel in het Nederlandse mannenvolleybal. Dat deed de ploeg van coach Arjan Taaij in een met 4.300 toeschouwers afgeladen vol MartiniPlaza. Naast het landskampioenschap veroverde Lycurgus dit seizoen ook al de Super Cup en de nationale beker. Een prestatie van formaat van de volleybalclub, die met FC Groningen, de basketballers van Donar en de korfballers van Nic./Alfa-college de Energy Valley Topsportclubs in Groningen vormen.”

Jong FC Groningen
“Jong FC Groningen heeft gisteravond (maandag – red.) op Sportpark Corpus den Hoorn weer een horde genomen richting instroom in de nieuw te vormen Tweede Divisie in de voetbalpiramide van de KNVB, die komend seizoen van kracht wordt. De ploeg van trainer/coach Alfons Arts versloeg Jong Achilles ’29 met 2-1. Komende maandag spelen de Beloften opnieuw een thuiswedstrijd. Dit competitieduel tegen Jong Brabant United wordt in Euroborg gespeeld. Bij opnieuw winst zet Jong FC Groningen een grote en belangrijke stap richting de Tweede Divisie. De aanvang van de competitiewedstrijd op maandag 2 mei is zoals te doen gebruikelijk om 18.30 uur.”

“In verband met de wedstrijd- en organisatiekosten die wij in het stadion maken, hanteren wij een bescheiden toegangsprijs voor dit duel. Kaarten voor de Piet Fransen Tribune kosten 3 euro voor volwassenen en 2 euro voor jeugd, geboren vanaf 1 januari 2000. Groepen vanaf tien personen kunnen voor 1 euro per persoon kaarten kopen. De kaartverkoop voor de wedstrijd Jong Groningen – Jong Brabant United verloopt uitsluitend via deze website en de FanCorner bij Euroborg. De 5-jaarkaarthouders van FC Groningen hebben bij alle officiële wedstrijden in Euroborg vrij toegang en zijn hierover reeds geïnformeerd.”

Eredivisie
“Zondagmiddag staat er om 14.30 uur een volledige competitieronde in de Eredivisie op het programma. Zoals te doen gebruikelijk worden de laatste twee speelronden in de Eredivisie gelijktijdig gespeeld. Het belooft op alle fronten een spannend slot van dit seizoen te worden. Wij spelen zondagmiddag in het Abe Lenstra Stadion tegen sc Heerenveen. We worden daarbij gesteund door een uitverkocht gastenvak, in totaal 1.200 supporters.”

“Bij winst houden we zicht op deelname aan de play-offs, waarbij de winnaar een ticket voor Europees voetbal verdient. Door de bekerwinst van Feyenoord zullen de nummers 5 tot en met 8 op de eindrangschikking deelnemen aan het toetje van het seizoen.”

Koningsdag
“In verband met Koningsdag zijn we morgen, woensdag 27 april, gesloten. Vandaag (dinsdag – red.) kreeg Roelf Rijnsbergen in de raadzaal van Delfzijl een koninklijk lintje. Hij is al 28 jaar met veel enthousiasme als vrijwilliger penningmeester van de Supportersvereniging FC Groningen. Een zeer verdiende onderscheiding.”

Tafel van Kees
“Met de mededeling dat ondergetekende zondagochtend te gast is in het live tv-programma ‘de Tafel van Kees’ op FOX Sports besluiten we deze nieuwsbrief.”

“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen