Beloften verslaan in Eelde Vitesse/AGOVV.

Zondag 29 januari 2012 om 16:58

Jong FC Groningen heeft maandagavond de thuiswedstrijd tegen Jong Vitesse/AGOVV gewonnen. Op het kunstgras van VV Actief in Eelde werd het 4-0 voor de ploeg van trainer Dick Lukkien.

Voor Jong FC Groningen scoorden Petrit Hoxhaj en Matias Jones voor rust en Suk Huyn-Jun en Henk Bos na de pauze. Het duel tussen de nummers drie en tien van de ranglijst in de Beloften Eredivisie moest voor rust twee keer kort onderbroken worden vanwege problemen met de lichtinstallatie.
Rentree
Bij Jong FC Groningen maakte Emil Johansson na lange tijd afwezigheid zijn rentree. De Zweed kwam volgens afspraak 45 minuten in actie. Johansson speelde zijn laatste officiële wedstrijd voor Groningen met de Beloften uit tegen AZ op maandag 31 oktober 2011. In dat duel viel hij samen met Suk geblesseerd uit.
Paal en lat
Jong FC Groningen kwam in het ijskoude Eelde geen moment in de problemen tegen Jong Vitesse. Voordat Hoxhaj na een half uur spelen voor de 1-0 kon zorgen was hij zelf al een keer vrij voor de Vitesse-keeper verschenen en had Matias Jones al de paal en de onderkant van de lat geraakt. De Uruguayaan maakte direct na de eerste ‘lichtonderbreking’ de 2-0.
Eénrichtingsverkeer
Na rust was het opnieuw éénrichtingsverkeer richting het Arnhemse doel. De vele kansen voor de equipe van Lukkien leverden nog twee doelpunten op. Een kwartier voor tijd tekende Suk voor de 3-0 en in de slotminuut was het Bos, die voor de 4-0 eindstand zorgde.
Jong FC Groningen – Jong Vitesse/AGOVV 4-0 (2-0)
29. Hoxhaj 1-0, 33. Jones 2-0, 72. Suk 3-0, 90. Bos 4-0
Jong FC Groningen: Fij; Luis Pedro, Öztürk, Bakker en Johansson (46. Bijker, 76. Batbay); Hoxhaj, Bacuna, Keurntjes; Jones (75. Ben Moussa), Suk en Bos
Rest bank: Van der Lei, Van Nieff, Holder en Janzen