string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Beloften vanmiddag uit naar Jong AZ.

Dinsdag 30 juli 2013 om 17:20

Jong FC Groningen speelt vanmiddag om 15.00 uur een uitwedstrijd tegen Jong AZ in de voorbereiding op de competitie die maandagavond 5 augustus begint met een thuiswedstrijd tegen Jong Fortuna Sittard.

Voor de ploeg van trainer Paul Raveneau zit de voorbereiding er bijna op. Na het gelijkspel tegen ONS Sneek van afgelopen zaterdag is de wedstrijd tegen Jong AZ de laatste test in de voorbereiding op de competitie. De ploeg uit Alkmaar is ingedeeld in de andere poule van elf teams dan waarin FC Groningen dit seizoen actief zal zijn. Het duel in Alkmaar begint om 15.00 uur.
Trainer Erwin van de Looi zei dinsdag op de persconferentie dat hij niet te spreken is over de indeling van de Beloftencompetitie, waarin na de ‘promotie’ van Jong PSV, Jong Ajax en Jong Twente de 22 overige teams verdeeld zijn over twee poule van gelijke sterkte. Van de Looi: “Wij hebben bij de KNVB al aangegeven dat deze situatie onwenselijk is. Wij moeten nu bij FC Groningen heeft inventief zijn en moeten zelf aan de slag met het regelen van wedstrijden om alsnog een beter programma te krijgen. Wij treffen op z’n hoogst zes gelijkwaardige ploegen en daardoor is de competitie niet sterk genoeg.”
Hans Nijland: “Wij hebben ook binnen het technisch platform van de KNVB ons ongenoegen kenbaar gemaakt over de huidige opzet. We hebben zelf ook overwogen de stap naar de Jupiler League te maken, maar het is voor ons op dit moment financieel niet haalbaar.”

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren