Beloften openen competitie met gelijkspel.

Dinsdag 26 augustus 2008 om 09:54

Jong FC Groningen heeft maandagavond op Corpus den Hoorn met 1-1 gelijkgespeeld tegen Jong Heerenveen. In de eerste helft werd er niet gescoord. Komende maandag is de uitwedstrijd tegen RKC het tweede competitieduel.

De FC leek al snel op voorsprong te komen, maar scheidsrechter Sanders keurde een doelpunt af wegens vermeend aanvallen van de doelman in het vijfmetergebied. Matias Cahais viel na ruim een halfuur geblesseerd uit.

In de vijfde minuut van de tweede helft kwam Groningen alsnog op voorsprong toen Shkodran Metaj een vrije trap in een keer rond de Friese muur in het doel krulde.
De gasten namen in de slotfase risico door één op één te gaan spelen en dwongen vijf minuten voor tijd de gelijkmaker af. Een voorzet van de rechterkant werd ingekopt door aanvaller Donovan Deekman, die de eindstand bepaalde: 1-1.
Opstelling FC Groningen: Koopmans; Kunst, Lachman, Veldmate, Cahais (33′ Wagenaar), Dijkstra, Ramic (77′ Krohne), Metaj, Janssens (67′ Pomstra), Pellegriti, Tabaouni. Rest bank: Ter Wielen, Apotheker, Eslik.
Uitslagen eerste speelronde: Groningen – Heerenveen 1-1, RKC – Utrecht 1-1, Ajax – Feyenoord 1-2, Graafschap – AZ 1-0, Vitesse – Willem II 0-1, PSV – NEC 0-3, Sparta – Twente 0-1.
Programma tweede ronde: RKC – Groningen, Heerenveen – Sparta, Utrecht – PSV, Twente – Vitesse, NEC – Graafschap, Willem II – Ajax, AZ – Feyenoord.