string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Beloften onderuit in laatste testcase.

Woensdag 31 juli 2013 om 21:48

Jong FC Groningen heeft woensdagmiddag in Alkmaar met 3-0 verloren van Jong AZ. De ploegen hadden de eindstand al voor de pauze bereikt. Komende maandag begint het team van trainer Paul Raveneau aan de competitie.

In Alkmaar was Jong AZ de tegenstander in de laatste oefenwedstrijd in de voorbereidingsperiode. Trainer Paul Raveneau over het duel: “We troffen in Jong AZ een goede en volwassen tegenstander. Zelf hadden we in de eerste helft de organisatie nog niet goed voor elkaar. Dat brak ons meteen in de vierde minuut al op toen wij ‘te groot’ stonden en AZ daarvan gebruik kon maken.”
“We liepen achter de feiten aan en AZ was de betere ploeg. Toch kregen we in de persoon van Kevin Mennega een honderd procent kans op de gelijkmaker. Ook waren we gevaarlijk uit spelhervattingen en ging er nog een bal op de lat. AZ scoorde vervolgens 2-0 na een fout in onze opbouw. En vlak voor rust maakten ze er 3-0 van bij een snel genomen vrije trap, waar wij niet stonden op te letten.”
Na de pauze toonde FC Groningen in dezelfde opstelling, aanvankelijk met vier spelers van de eerste selectie en uiteindelijk met twee, een geheel ander gezicht. “De leerpunten uit de eerste helft zijn prima opgepakt door de ploeg en daarvoor moet ik ze echt een compliment geven. We kregen AZ sneller onder druk en creëerden bovendien zelf kansen. We hadden er minimaal één van moeten maken. In de slotfase werden de ruimtes groter en kreeg ook AZ nog mogelijkheden.”
“Over de tweede helft kan ik tevreden zijn,” concludeert Raveneau. “Daar moeten we ons aan vast houden in de aanloop naar aanstaande maandag, als we voor het eerst op eigen veld spelen tegen Jong Fortuna Sittard. De samenwerking en communicatie in de tweede helft moeten we dan weer laten zien. Morgen (donderdag – red.), vrijdag en zaterdag gaan we in de training de puntjes op de i zetten. We kunnen hier zeker weer verder mee.”

Opstelling FC Groningen
Potveer; Magnasco (66’ Van Leijenhorst), Hateboer, Janzen (66’ Saban), Johansson; Van Nieff, Hiariej, Ben Moussa; Mennega, Zeefuik (66’ Hagenauw), Jones.
Rest bank: Sietsma en Boutzamar.
Scoreverloop: 4’ Overtoom 1-0, 37’ Overtoom 2-0, 43’ Berghuis 3-0.

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren