string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Beloften onderuit bij Jong PSV.

Maandag 20 oktober 2008 om 22:04

Jong FC Groningen heeft vanavond in Eindhoven met 4-2 verloren van Jong PSV. Binnen 25 minuten stond de ploeg van coach Erwin van de Looi al met 3-0 achter. Een sterke tweede helft leverde twee goals op, maar in de slotfase besliste PSV alsnog het duel: 4-2.

Nog voor de klok van zeven uur stond op de Herdgang een 3-0 tussenstand op de borden. Lars Hutten, Reimond Manco Albarracin en Funso Ojo scoorden allen in het tweede kwartier. Verder hield Groningen de schade beperkt tot aan de thee tegen de ploeg waarin Stefan Nijland de volle negentig minuten meespeelde.

Net als vorige week in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap, was FC Groningen na de pauze veruit de betere ploeg. Na 56 minuten kopte Pepijn Kluin de 3-1 tegen de touwen en een kwartier later maakte invaller Serdar Öztürk de 3-2. In de laatste twintig minuten claimde de FC nog een strafschop na een vermeende overtreding op Berry Powel, maar was het PSV dat in de 80ste minuut door een treffer van Arne Nilis de drie punten veilig stelde.

Dinsdagavond speelt Jong FC Groningen een oefenduel tegen Gronitas. Het duel begint om 20.00 uur op Corpus den Hoorn. Komende maandagavond om half zeven ontvang Jong FC Groningen de koploper, Jong NEC. De Nijmegenaren wonnen de eerste zes duels en verloren vanavond voor het eerst. FC Groningen heeft de helft van het aantal punten van Jong NEC, namelijk negen, en staat zevende op de ranglijst.

Opstelling FC Groningen
Koopmans; Svejdik, Lachman, Cahais (20’ Wagenaar), Metaj; Dijkstra (68’ Öztürk), Powel, Veldmate, Garcia; Kluin, Krohne.
Rest bank: Ter Wielen, Kunst, Pellegriti, Pomstra, Eslik.

Scheidsrechter: Van den Kerkhof
Scores: 16’ Hutten 1-0, 22’ Manco 2-0, 23’ Ojo 3-0; 56’ Kluin 3-1, 70’ Öztürk 3-2, 80’ Nilis 4-2.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’