Beloften in Leeuwarden langs ADO.

Maandag 19 januari 2015 om 22:12

Jong FC Groningen/Cambuur heeft maandagavond in Leeuwarden met 2-1 gewonnen van Jong ADO Den Haag. Voor de Gronings/Friese combinatie scoorden Yoëll van Nieff en Mimoun Mahi. De ploeg van trainer Casper Goedkoop staat nu tweede achter koploper Jong FC Utrecht.

In het Cambuur Stadion stonden vijf spelers van de eerste selectie van FC Groningen aan de aftrap en vier van SC Cambuur. Desevio Payne en Juninho Bacuna completeerden het elftal van trainer Casper Goedkoop. De reservebank werd gevuld door een handvol andere spelers van de B-kern van de FC en Berend Schootstra van Cambuur.
In de tweede minuut kwam FC Groningen/Cambuur reeds op voorsprong. Een vrije trap van Yoëll van Nieff belandde via de lat en de rug van doelman Tim Coremans in het doel van de Hagenaars: 1-0. Nog binnen de tien minuten kwam de thuisploeg op een grotere voorsprong, toen Mimoun Mahi de 2-0 aantekende.
Trainer Casper Goedkoop over de eerste helft: “We waren een uur lang heer en meester en kregen met nogmaals Mahi, met Islamovic en Steblecki nog een aantal kansen en hadden ook zeker op 3-0 of 4-0 moeten staan. Het bleef bij een 2-0 ruststand en dan weet je dat ADO Den Haag erin blijft geloven.”
Halverwege de tweede helft kwamen de gasten terug tot 2-1 toen invaller Derrin Wijdenbosch een rebound benutte. “We gaven ze zelf de gelegenheid terug te komen in de wedstrijd en maakten het onszelf onnodig lastig. In de laatste fase kregen we nog wel wat mogelijkheden, maar bleef het ook billenknijpen. We zijn blij met de zege, maar de manier waarop had overtuigender gekund.”
Na drie wedstrijden staat Jong FC Groningen/Cambuur op de derde plek van de ranglijst met zes punten. Koploper Jong FC Utrecht heeft zes punten uit twee duels. Komende maandag gaat Groningen/Cambuur-combinatie op bezoek bij Jong PEC Zwolle, dat vanavond de uitwedstrijd bij Jong FC Dordrecht met 4-1 verloor en voorlaatste staat in de Beloften Divisie B.