Beloften in blessuretijd naar gelijkspel.

Maandag 06 oktober 2008 om 21:05

Jong FC Groningen heeft maandagavond op Corpus den Hoorn met 1-1 gelijkgespeeld tegen Jong Willem II. Een kwartier voor tijd kwamen de Brabantse gasten op voorsprong. In de laatste minuut scoorde Danny Holla de gelijkmaker.

In de eerste helft kreeg geen van beide ploegen grote kansen. Na de onderbreking was de eerste grote kans voor de gasten, maar werd een inzet van de doellijn gekopt door Jelle Wagenaar. Gonzalo Garcia raakte met een uithaal de lat achter doelman Pietersma van Willem II. Verder kreeg Willem II nog een aardig kopkans in de persoon van Michael de Leeuw.

Een kwartier voor tijd brak Willem II de score open toen Niels Vorthoren met een stift over doelman Brian van Loo. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg FC Groningen een vrije trap vlak buiten het zestienmetergebied. Danny Holla knalde de bal via de onderkant van de lat en het achterhoofd van de Tilburgse doelman binnen: 1-1.

Na zes wedstrijden staat Jong FC Groningen op de zevende plek in de Eredivisie. Komende maandag krijgt de ploeg van trainer Erwin van de Looi bezoek van De Graafschap. De Doetinchemmers staan momenteel tweede in de Eredivisie. Het betreft een bekerontmoeting. Groningen heeft in de KNVB-beker twee punten uit twee duels en heeft een overwinning nodig om het bereiken van de knock-outfase in eigen hand te houden.

Opstelling FC Groningen: Van Loo; Lachman (77’ Öztürk), Svejdik, Cahais, Wagenaar; Holla, Pellegriti, Hiariej, Garcia (86’ Kluin); Powel, Krohne. Rest bank: Ter Wielen, Kunst, Eslik, Dijkstra, Tabaouni.

Scores: 75’ Vorthoren 0-1, 90’ Holla 1-1

Scheidsrechter: Sanders
Gele kaart: 85’ Garcia