string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Beloften fors onderuit bij Jong Dordrecht.

Dinsdag 11 februari 2014 om 00:23

Jong FC Groningen heeft maandagavond in Dordrecht een forse nederlaag geleden tegen de plaatselijke Beloften. Na een 1-0 ruststand werd het 5-0 voor de thuisclub. Het was de eerste nederlaag van het seizoen voor Jong FC Groningen dat nu derde staat op de ranglijst.

In Dordrecht had de FC een ‘off-day’. Trainer Paul Raveneau over het duel: “We gaven vandaag niet echt thuis. Dordrecht bracht een aardig team op de been en had een licht overwicht in de beginfase. Ondanks dat kwamen wij er diverse keren gevaarlijk uit. David Texeira raakte de paal, Glenn Bijl schoot over en een voorzet van Arjen Hagenauw op Kevin Mennega was net te scherp.”
“De 1-0 viel vlak voor rust uit een van de vele hoekschoppen. Vlak daarna miste Ojo nog een strafschop. Hij schoot over en daardoor bleven we in de wedstrijd. In de rust hebben we de puntjes op de i gezet. Maar even na de pauze viel een vrije trap binnen en zo liepen we achter de feiten aan. We gingen nog wel op zoek naar de aansluitingstreffer, maar rond het uur scoorde Dordrecht twee keer.”
“Daarna hebben nog twee extra spelers uit de A1 hun opwachting gemaakt. De 5-0 viel vervolgens nog vlak voor tij. Het was een grote nederlaag. Die heb je er in een seizoen soms tussen zitten. Dordrecht speelde een aardig spelletje en hebben het ons heel moeilijk gemaakt. Het was een terechte overwinning. We moeten vol aan de bak, want over twee weken wacht ons een soortgelijke tegenstander: Jong FC Volendam. We kunnen nog 21 punten pakken in de resterende zeven wedstrijden en hebben alles nog in eigen hand.”
Opstelling FC Groningen
Potveer; Cijntje, Veendorp, Van Leijenhorst (71’ Baas), Janzen, Saban (71’ Gerlofs), Ben Moussa, Bijl (46’ Gootjes); Hagenauw, Texeira, Mennega.
Rest bank: Sietsema.
Scores: 38’ Snijders 1-0; 50’ De Wit 2-0, 58’ Snijders 3-0, 60’ Potkamp 4-0, 89 Godeken 5-0.

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’