string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Beloften als koploper de winterstop in.

Maandag 09 december 2013 om 21:55

Jong FC Groningen heeft maandagavond in de Trendwork Arena in Sittard met 4-2 gewonnen van Jong Fortuna Sittard na een 2-1 voorsprong bij rust. Arjen Hagenauw had met drie treffers een groot aandeel in de zege. Burak Saban maakte de eerste FC-treffer. Door de zege is Groningen koploper bij het ingaan van de winterstop in de Beloften Divisie A.

Al na twee minuten keer Jong Groningen tegen een achterstand aan door een doelpunt van Dion Watson. In de veertiende minuut bracht Burak Saban de ploegen op gelijke hoogte na een rebound uit een schot van zijn eigen voet: 1-1.
Negen minuten voor de pauze maakte Arjen Hagenauw op aangeven van Hilal Ben Moussa zijn eerste van de avond: 1-2. Naast Ben Moussa waren William Ekong, Lorenzo Burnet en Krisztian Adorjan de andere afgevaardigden van de eerste selectie.
Door ziekte van Angelo Cijntje stonden in de basiself drie A-junioren opgesteld. Naast rechtsback Glenn Bijl de aanvallers Jim de Leeuw en Gijs Jasper op de vleugels. Halverwege de tweede helft kwam de thuisploeg op voorsprong door een afstandsschot van Nachité Parinussa: 2-2.
In de laatste fase van de wedstrijd gingen beide ploegen vol voor de winst en namen beide ploegen risico om te winnen. De koploper maakte optimaal gebruik van de extra ruimte en zo kon Arjen Hagenauw tweemaal toeslaan in de laatste tien minuten: 2-3 en 2-4.
Trainer Paul Raveneau zag zijn ploeg ‘een matig duel’ toch nog winnen: “We begonnen niet goed aan de wedstrijd, toen een terugspeelbal te laconiek werd verwerkt door doelman Stefan van der Lei. Uit de thuiswedstrijd wisten we dat Fortuna voor elke meter zou strijden en bovendien was het veld niet goed bespeelbaar. De 1-1 gaf ons na een klein kwartier weer wat lucht.”
“De 1-2 ontstond uit een mooie combinatie, die werd afgerond door Hagenauw. Hij had in de slotfase van de eerste helft de wedstrijd al op slot kunnen gooien, maar schoot de bal in een verder leeg doel precies tegen de enige verdediger op de lijn. Zo bleef Fortuna in de wedstrijd en uit een spaarzaam afstandsschot scoorden ze de gelijkmaker. Vervolgens gingen beide ploegen vol op de aanval spelen.”
“En ruimte moet je Hagenauw niet geven. Hij scoorde twee keer heel koelbloedig: 2-3 en 2-4. Sommige individuen gingen vandaag door de ondergrens en anderen hebben ook onder lastige omstandigheden hun ‘job’ gedaan. Het was een jonge ploeg, waarin diverse jongens ook afgelopen zaterdag al de uitwedstrijd tegen PSV hadden gespeeld. Ze moesten even op gang komen, maar uiteindelijk hebben we met een jonge ploeg volwaardig tegenstand geboden.”
Komende maandag, 16 december, speelt Jong FC Groningen een oefenduel bij Harkemase Boys. Daarna breekt de winterstop aan. Doordat de Beloften op maandag 20 januari geen competitieduel spelen, is de thuiswedstrijd tegen VVV/Helmond Sport op maandag 27 januari de eerste officiële wedstrijd van het jaar 2014.
Opstelling FC Groningen
Van der Lei, Bijl, Hateboer, Ekong, Burnet (46’ Janzen), Adorjan, Ben Moussa, Saban, Jim de Leeuw (81’ Van Leijenhorst), Hagenauw, Jasper (61’ Arias).
Rest bank: Potveer, Spijodic, Gerlofs.
Scoreverloop: 2’ Watson 1-0, 14’ Saban 1-1, 36’ Hagenauw 1-2, 68’ Parinussa 2-2, 80, Hagenauw 2-3, 86’ Hagenauw 2-4.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’